Váratlan bejelentést tett Zelenszkij: fordult a kocka a fronton

2024. szeptember 06. 15:31

„Mi megfordítottuk a helyzetet, és ellentámadásunkkal Oroszországba szorítjuk a háborút” – mondta az ukrán elnök.

2024. szeptember 06. 15:31
ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Az orosz hadsereg jelentős veszteségeket szenvedett a kurszki térségben, és mára megszűnt a Szumi elleni orosz támadás veszélye – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Interfax beszámolója alapján.

„Eddig a kurszki területen folytatott hadműveletünk első hónapja alatt az orosz csapatok mintegy 6 ezer halott és sebesült katonát, valamint több tízezer orosz katonát veszítettek más harci övezetekben. Akcióinknak köszönhetően jelenleg nem fenyeget az a veszély, hogy Oroszország újabb offenzívát indít területünkön Szumi városa ellen, mint idén májusban, amikor Putyin támadást indított Harkiv városa ellen” – mondta Zelenszkij az Ukrajna védelmével foglalkozó kapcsolattartó csoport pénteki ülésén, amelyet a NATO németországi Ramstein légibázisán tartottak.

Az ukrán elnök szerint hiába készültek az oroszok újabb offenzívára az ukrajnai Szumi város ellen, de az ukrán hadsereg ezt sikeresen megállította.

Mi megfordítottuk a helyzetet, és ellentámadásunkkal Oroszországba szorítjuk a háborút”

– jelentette ki röviden Zelenszkij.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eFhlsanzláólénv
2024. szeptember 07. 11:33
Bírom, ahogy az átlag fideszes itt nyomja a kommenteket, hogy már nemsoká vége Ukrajnának meg "Zselé"nek... és ezt komoly arccal mondjátok/írjátok, hónapok sőt évek óta. 🤣 MINDENKI azt hitte, hogy a ruszikik két hét alatt átmennek Ukrajnán. Így lett?
jooeee
2024. szeptember 07. 11:01
Ez a Zselé olyan, mint Hitler. Amikor az oroszok Berlin határában jártak már, ő még mindig a végső győzelemről beszélt.
Mich99
2024. szeptember 07. 10:17
Egy illuzionista, amikor már senki sem ugrik be a trükkjeinek...
Mich99
2024. szeptember 07. 10:13
A végórák náci propagandája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!