Zaharova újra kemény üzenetet küldött: a címzettek ezt nem teszik zsebre

2024. szeptember 11. 22:27

Ez egy védekező álláspont – mondta a külügyminisztériumi szóvivő.

2024. szeptember 11. 22:27

Nyitókép: SEFA KARACAN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Oroszország szerdán kijelentette, hogy Kínával való partnersége nem harmadik országok ellen irányul, de a két hatalom „egyesítheti potenciálját”, ha az Egyesült Államok fenyegetésével szembesül – írta meg a Reuters.

Szeretnék emlékeztetni arra, hogy Moszkva és Peking az Egyesült Államok részéről történő kettős megfékezésre kettős ellenlépéssel fog válaszolni

– mondta Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő, miután az amerikai rakéták Japánba történő esetleges telepítéséről kérdezték. Hozzátette: Oroszország és Kína stratégiai partnerséget ápol, amely nem agresszív szándékú. „Kapcsolataink nem irányulnak harmadik országok ellen... és a kettős ellenakció nem mond ellent ennek. Ez egy védekező álláspont, ez nem egy olyan kezdeményezés, amely más országokat céloz meg” – mondta Zaharova a Reuters kérdésére válaszolva.

„De ha egy agresszív támadási politikát hajtanak végre ellenünk, akkor miért ne egyesítenénk a lehetőségeinket és adnánk megfelelő válaszlépést?” 

– fogalmazott. Vlagyimir Putyin és Hszi Csin-ping elnökök 2022-ben határok nélküli partnerségi megállapodást írtak alá, kevesebb mint három héttel azelőtt, hogy Putyin Ukrajnába küldte csapatait. Idén májusban megállapodtak abban, hogy elmélyítik az általuk átfogó partnerségnek és stratégiai együttműködésnek nevezett új korszakukat. A két ország nem nyilvánított ki hivatalos katonai szövetséget, bár Putyin a múlt héten „a szó minden értelmében szövetségesnek” nevezte őket.

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baby-12
2024. szeptember 16. 02:45
Biztos, hogy mindegyik háborúzó fél, fel tud készülni a következő évtizedben, egy 15 percig tartó, de gyöztes háború megvívására? Még akkor is, ha egy atomháborúban nincsenek sem győztesek, sem vesztesek, sem túlélők !???! Erre kezdtük meg a felkészülést ukrán forgatókönyvvel ??
contractor-2
2024. szeptember 12. 09:10
Ki veszi ezt a gülüszemű nőt komolyan? Vagy ő a madam az orosz bordélyban?
Dixtroy
2024. szeptember 12. 09:06
Japánt is és Németországot is megszállva tartja az usa a 2.vh óta, nem kell semmilyen rakétákon csodálkozni.
europész
2024. szeptember 12. 08:27
Amiota csak a politikai eszemet tudom mindig azt lattam,hogy az usa az aki abbol csinal ellenseget akibol csak akar foleg ha nem hajlando alavetni magat a demokracia exportjanak.A vh ra nem de a vietnami haborutol az afganig bizony lehet mutogatni rajuk.De mostanra rajott a jo par beeges miatt,hogy jobban jar ha masokkal vivat haborut.Valoszinuleg mar olyan haborukba mar nem kepes belemenni ahol a foldon gyalogosokkal kell harcolni mert ott alul marad.Az ukran orosz ellentet kapora jott szamara es ezt surgosen ki is hasznalja ameddig az haszonnal jar szamara.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!