Vészjósló „hadüzenet” érkezett a dánoktól, vajon mi lesz Putyin válasza?

2024. szeptember 23. 12:13

A miniszterelnök szerint el kell felejteni a vörös vonalakat.

2024. szeptember 23. 12:13

Nyitókép: Sergei GAPON / AFP

Mette Frederiksen szerint a Nyugatnak szabad kezet kell adnia Ukrajnának, hogy fegyvereit Oroszországon belül használja – írja a Magyar Nemzet.

A dán miniszterelnök aggasztó kijelentéseket tett a Bloomberg televíziónak adott interjúban. Szerinte 

a Nyugatnak fel kell hagynia a „vörös vonalakkal” való foglalkozással, és engednie kell Ukrajnának, hogy nyugati fegyvereket használjon orosz területen.

A legfontosabb vörös vonalat már átlépték az oroszok, amikor Ukrajnába mentek. Ezt mondta Frederiksen. Éppen ezért szerinte Oroszországnak nincs joga megmondani a NATO-nak, Európának vagy Ukrajnának, hogy mi a helyes cselekedet.

Dánia egyébkén már jelezte Zelenszkijnek, hogy a fegyverek, amelyeket Koppenhága szállított, nincsenek korlátozásokhoz kötve, amennyiben Ukrajna betartja a nemzetközi jogot. 

Frederiksen nem kívánt nyilatkozni arról, hogy az Egyesült Államok vajon mit gondol az F-16-os vadászgépek Ukrajnában való használatáról. 

A háborúpárti Frederiksen szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a tárgyalások hozhatnak megodást: „Amikor megnézzük az orosz magatartást, nemcsak Ukrajnában, hanem a Nyugat-Balkánon, a Közel-Keleten, Afrikában, a Száhel-övezetben is, azt láthatjuk, hogy Oroszország megpróbálja destabilizálni a világot” – mondta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 23. 14:02
A legvadabb háborús uszítók a jóléti társadalomban elkényelmesedett nők közül kerülnek ki. Akiknek már az is trauma, ha túl hideg víz jön a fenekükre a bidében. Nagyjából ennyi a tapasztalati valóság egy háború borzalmaiból, amit a tyúkagyukkal képesek megérteni.
Robert69
2024. szeptember 23. 13:50
Érdekes a "bátorság és önbizalom", Oroszországtól távolodva és/vagy az ország nagyságával fordított arányban, milyen ütemben nő. Ha balhé van ők jó messze vannak a szárazföldi műveletektől.....bár a Szarmat rakéta 3 perc alatt oda is elér, ezt nem árt észben tartaniuk, mire mennek egy országnyi sugárszennyezett földdel?
pulsarito
2024. szeptember 23. 13:34
Ez vagy ennyire fogalmatlan a vagy ennyire hüyle a harctéri eszközökkel kapcsolatban! A hülye is tudja, hogy ezeket a nagy hatótávolságú fegyvereket nem az ukránok, hanem NATO személyzet kezeli! Az ukránoknak sem a tudása, sem a megfelelő háttértechnikai támogatás nem áll rendelkezésre, ezekenek a fegyverrendszereknek a kezelésére! Vagy ez a hülye azt hiszi, hogy egy ilyen nagy hatótávolságú rakéta úgy működik, hogy az ukrán tüzér őrmester odaül a rakéta kilövő állás mellé, belenéz a célzókészülékbe a célkeresztet Moszkvára teszi és bumm?
Aerion
2024. szeptember 23. 13:32
Ez egy csicska, a seggem nem törölném bele, nézzétek meg a fejét, pont olyan, amiket mond. EZT bassza valaki? Rohadjon le a töke. Nemzetközi bíróság elé fog állni ezt, ahogy a többi aljadék. És megkapja, amit érdemel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!