Nagy késésben vannak a dánok és a hollandok a harckocsik leszállításával

2024. július 25. 16:02

Tizennégy Leopardot kaphat Kijev heteken belül, bizonygatja Koppenhága és Amszterdam, miközben több korábban odaígért szállítmányuk sem érkezett még meg.

2024. július 25. 16:02
Completion of NATO exercise Quadriga 2024

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Hollandia és Dánia ígéretet tett arra, hogy idén nyáron további 14 felújított Leopard 2A4 harckocsit küld Ukrajnába, mivel a két ország növelni kívánja az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást – közölte csütörtökön Ruben Brekelmans holland védelmi miniszter.

A Politico leírása szerint a holland kormány azt is közölte, hogy a német Rheinmetall már 12 harckocsit átalakított és ellenőrzött, az utolsó kettő pedig a végső tesztelés előtt áll.

„Mind a 14 harckocsit egyszerre szállítják le még a nyár vége előtt”

 – közölte a holland védelmi minisztérium.

A két ország eddig is jelentős katonai segítséget nyújtott Ukrajnának, többek között F-16-os vadászrepülőgépeket is felajánlottak. Kijev azonban már régóta több szárazföldi tűzerőt kér, beleértve légvédelmi rendszereket, tüzérségi lövedékeket és páncélozott járműveket.

Tavaly Hollandia, Dánia és Németország bejelentette: 100 felújított Leopard harckocsit tervez eljuttatni Ukrajnának. A német kormány azt állítja, hogy 18-at már elküldtek Kijevnek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­l­d­­­ ­a­ ­­s­­­z­­­e­x­­­i­­­ ­­p­­u­­n­­­c­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
fater0921
2024. július 25. 18:48
Késésben.........mihez képest????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!