Ukrán parancsnok: Ukrajna határainak visszaállítása a 2014 előtti állapotba továbbra is reális és elengedhetetlen cél

2024. július 25. 13:38

A tábornok tartózkodik az ukrán veszteségekre vonatkozó frissített adatok közlésétől.

2024. július 25. 13:38

Nyitókép: Handout / Ukrainian presidential press-service / AFP

Ukrajna folyamatos küzdelmét jól tükrözi, hogy Olekszandr Szirszkij tábornok, az ukrán fegyveres erők újonnan kinevezett főparancsnoka az egyre félelmetesebb orosz hadsereggel néz szembe. Két és fél évvel Vlagyimir Putyin agresszív inváziója után Szirszkij kijózanító valóságot tár fel: 

Oroszország erői mind létszámban, mind erőforrásokban messze fölényben vannak.

Szirszkij értékelése komor: Oroszország inváziós erői, amelyek kezdetben körülbelül 100 000 katonát számláltak, mára riasztó 520 000 főre emelkedtek, és 2024 végére 690 000 főt terveznek. Ezzel szemben Ukrajna katonai létszámai továbbra sem nyilvánosak. Szirszkij megjegyzi, hogy Oroszország harckocsiállománya megduplázódott, 1700-ról 3500-ra, tüzérségi rendszereik megháromszorozódtak, páncélozott személyszállítóik pedig 4500-ról 8900-ra nőttek. „Az ellenség jelentős erő- és erőforrás-előnnyel rendelkezik” – ismeri el Szirszkij, aláhúzva az Ukrajna előtt álló kritikus kihívást.

Az orosz áldozatok száma lényegesen magasabb, mint az ukránoké

A Guardiannek adott exkluzív interjúban Szirszkij elismeri, hogy erői komoly nehézségekkel néznek szembe, de továbbra is dacos marad. „Igen, meg tudjuk állítani Oroszország előrenyomulását” – állítja, kiemelve az ukrán katonák szívósságát és bátorságát. Az ukrán kitartás bizonyítékaként említi a Harkiv és Szumi elfoglalására tett meghiúsult orosz kísérletet, a frontvonalakra nehezedő folyamatos nyomás ellenére.

Szirszkij kritikusan szemléli a konfliktus emberi áldozatait, hangsúlyozva, hogy az orosz áldozatok száma lényegesen magasabb, mint az ukránoké. 

A tábornok tartózkodik az ukrán veszteségekre vonatkozó frissített adatok közlésétől, hivatkozva azok érzékenységére és Moszkva általi lehetséges kihasználására. 

Taktikai megközelítése, amely az ukrán életek megóvására és a „hiábavaló hústámadások” elkerülésére összpontosít, éles ellentétben áll az orosz taktikával, amelyet költségesnek és pusztítónak ír le.

A jövőre nézve Szirszkij óvatos optimizmusának ad hangot Ukrajna katonai képességeivel kapcsolatban. Az F-16-os vadászrepülőgépek bevezetése várhatóan megerősíti Ukrajna légvédelmi és precíziós csapásmérő képességeit, bár működési hatótávolságuk az orosz légvédelmi rendszerek veszélye miatt korlátozott. Eközben Ukrajna stratégiai célokra használja a pilóta nélküli légi rendszereket és a nagy hatótávolságú kamikaze drónokat, hogy mélyen orosz területen csapást mérjen, kritikus infrastruktúrát célozzon és megzavarja a Fekete-tengeri haditengerészeti műveleteket.

A szörnyű körülmények ellenére Szirszkij továbbra is határozottan kitart Ukrajna hosszú távú céljai mellett, beleértve a Krím visszaszerzését. Bár e terv konkrétumai titkosak, megerősíti, hogy Ukrajna határainak visszaállítása a 2014 előtti állapotba továbbra is reális és elengedhetetlen cél.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában


 

 

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­­k­­­e­l­­d­ ­­­a­­­ ­s­­­z­e­x­­i­­ ­­­p­­u­n­c­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
guszti-18
2024. július 26. 07:21
Csak azt nem tudom, hogy ez a szerencsétlen tábornok tényleg elhiszi ezt sok baromságot, amikről itt zagyvál, vagy ilyenkor egy pisztolyt tartanak a fejéhez.....
remi
2024. július 25. 19:40
"Oroszország inváziós erői, amelyek kezdetben körülbelül 100 000 katonát számláltak, mára riasztó 520 000 főre emelkedtek" A hohol haccsereg a fejlettnyugati sajtó szerint 1,1-1,2 millió fő, bár ebbe állítólag a hátországi egyenruhások (beleértve pl. a rendőröket is) bele vannak számolva. Ezen túlmenőleg az utóbbi hónapokban a hoholok a fejlettnyugati sajtó szerint ~300E embert soroztak be. (Bár nemtom ez a szám hogy jön ki, májusban hohol és ruszki források szerint ~50E besorozás volt, nagyon fel kellett gyorsulnia ahhoz, hogy július közepére kijöjjön a 300E). "hangsúlyozva, hogy az orosz áldozatok száma lényegesen magasabb, mint az ukránoké. " Ez vagy igaz vagy nem, hohol források szerint (is) radikálisan megnőtt az élőerő veszteségük a szárnyas FAB-ok tömeges bevetésével, de már előtte is magas volt. Persze ruszki források szerint meg a hoholok pocsékolják az embert, csak ők nem azt írják, hogy területért hanem azt, hogy időért pocsékolják a katonákat.
nempolitizalok-0
2024. július 25. 18:06
Azt már elbuktátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!