Változtatott politikáján Zelenszkij: már Orbánnal is „erős kapcsolatokat” akar építeni

2024. szeptember 09. 16:58

Ezzel a lépéssel nagyon fontos kérdésben szeretnének előrejutni az ukránok.

2024. szeptember 09. 16:58

Nyitókép: OZAN KOSE/AFP

Olga Stefanishyna, akit nemrég neveztek ki igazságügyi miniszterré és az európai és euroatlanti integrációért felelős miniszterelnök-helyettessé, elmondta, hogy Ukrajna számos akadályba ütközhet az EU-csatlakozáshoz vezető úton – írja az Unian.

Az Európai Pravdának adott interjújában megjegyezte, hogy lesznek nehézségek, mivel ez az Európai Unió normális működésének része. „Tisztában vagyunk azzal, hogy szinte minden negyedévben szükségünk lesz a 27 EU-tagállam egységére ahhoz, hogy bizonyos lépéseket tegyünk a csatlakozási tárgyalások során. Nem mindig a vezetők szintjén – néha miniszterek vagy nagykövetek szintjén –, hogy csoportosulásokat nyissunk, jelentéseket hagyjunk jóvá, bizonyos fejezeteket lezárjunk vagy a következő szakaszba lépjünk. Ez kezd normává válni számunkra” – fogalmazott Stefanishyna.

Volodimir Zelenszkij ezért feladatul adta, hogy erős kapcsolatokat építsünk ki „szomszédainkkal”, ami a miniszter szerint nem csak Magyarországot érinti.

„Mert amikor konszenzust igénylő döntésekről van szó, néha azt tapasztaljuk, hogy a barátaink köre szélesebb, mint vártuk, és a szkeptikusok köre is szélesebb, mint vártuk” – tette hozzá.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. szeptember 10. 16:40
Várjuk meg a végét,ne kapkodjuk el.Az eredeti ukrajna pici.A több részt putyin elődeitől kaptátok. Gondolod miután betámadtál az orosz területre putyin nem kéri vissza az ajándékba kapott területeteket,mert méltatlanok lettetek rá? 2022 ben is volt esély,ill kuksz előtt. Fet északon keresd szerintem a mikulást..
backsplash
2024. szeptember 10. 12:29
Nem, nem. Végetek van, patkány. Mivel soha, sehol, senki felé nem állták még a szavukat, ezután sincs okunk bízni bennük.
kissjani
2024. szeptember 10. 08:00
A magyar kormány igényeit játszva teljesíthetnék, ha akarnák......
farkas bea
2024. szeptember 10. 06:02
Alávaló, utolsó, érdekhajhász, hazug banda vagytok! Amikor hatalomra kerültetek, azt ígértétek, hogy felülvizsgáljátok a nyelvtörvényt, ehelyett szigorítottatok – támadjátok a kisebbségeiteket a politika, a kultúra, a hétköznapi élet szinterén. Köpönyegforgató banda, aki csak kihasználja a jóhiszemű segítséget! Nem vagytok közénk valók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!