Közel az újabb háború: Izrael brutális csapást mért Libanonra, az amerikai hadsereg azonnal reagált

2024. szeptember 24. 06:55

A libanoni egészségügyi minisztérium szerint az áldozatok között 35 gyermek és 58 nő volt, ugyanakkor azt nem közölték, hogy az áldozatok közül hányan voltak civilek és hányan harcosok.

2024. szeptember 24. 06:55
null

Nyitókép: Ahmed ZAKOUT / AFP

Az izraeli légicsapások következtében eddig 492 halálos áldozatról számolt be a libanoni egészségügyi minisztérium, amelyek a Hezbollah elleni, kiterjedt támadások során következtek be. A légicsapások célja a 2006-os háború óta kiépített Hezbollah-infrastruktúra megsemmisítése volt. Az izraeli hadsereg közlése szerint mintegy 1300 célpontot sikeült eltalálniuk. A támadások következtében családok ezrei kényszerültek elhagyni otthonaikat – írta meg a BBC.

Mindeközben a Hezbollah több mint 200 rakétát lőtt ki Észak-Izraelre, amelyben a jelentések szerint két ember sérült meg, a repeszektől. 

Libanon lehet az új Gáza?

A világhatalmak arra szólítottak fel, hogy mindkét fél tartózkodjon az eszkalációtól, mivel egyre nagyobb a kockázata egy „totális háborúnak”. António Guterres ENSZ-főtitkár aggodalmát fejezte ki, és hangsúlyozta, hogy nem szeretné, ha Libanon „egy másik Gázává válna”. Josep Borrell, az EU külügyi vezetője, a konfliktust „rendkívül veszélyesnek és aggasztónak” nevezte, miközben New Yorkban zajlanak a világ vezetőinek találkozói.

A libanoni egészségügyi minisztérium szerint az áldozatok között 35 gyermek és 58 nő volt, ugyanakkor azt nem közölték, hogy az áldozatok közül hányan voltak civilek és hányan harcosok. 

Firass Abiad egészségügyi miniszter elmondta, hogy a családok ezrei kényszerültek menekülésre az izraeli légicsapások miatt. A Pentagon eközben bejelentette, hogy „kis számú” további amerikai katonát küldenek a Közel-Keletre, hogy megerősítsék a régióban állomásozó amerikai erőket.

A közel egy éve tartó Izrael-Hezbollah konfliktus, amelyet a gázai háború robbantott ki, már több száz áldozatot követelt, főként Hezbollah harcosok körében, és tízezrek hagyták el otthonaikat a határ mindkét oldalán. A Hezbollah kijelentette, hogy a Hamász támogatására cselekszik, és addig nem áll le, ameddig tűzszünetet nem kötnek Gázában.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000088
2024. szeptember 24. 09:05
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­k­e­­­l­­­d­ ­­a­­­ ­­s­­­z­­­e­x­­­i­ ­­p­­u­­­n­­c­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
nemturista
2024. szeptember 24. 09:03
Ez még mindig beletartozik a béke megteremtéséhez,vagy ez már egy másik akció?
gyzoltan-2
2024. szeptember 24. 08:47
"az amerikai hadsereg azonnal reagált" Alá kell támasztani, biztosítani az újabb terrorakciót!
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. szeptember 24. 08:47
A zsidóság egyre érezhetőbb nosztalgiával tekint a holokausztra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!