Süllyed a Titanic-gyár, kétséges, hogy kaphat-e mentőövet

2024. szeptember 25. 18:33

A Belfastban működő történelmi vállalat öt éven belül másodszor kért csődeljárást maga ellen.

2024. szeptember 25. 18:33

Nyitókép: X

Csődöt jelentett a 163 éves Harland & Wolff nevű vállalat – amely a tenger mélyén pihenő, ikonikus gőzöst is építette – és ezúttal kétséges, hogy mentőövet dobnak-e neki – írja az Infostart. A Belfastban működő történelmi vállalat öt éven belül másodszor kért csődeljárást maga ellen. Legutóbb megmentették, de idén nyáron az új brit kormány nem volt hajlandó kezességet vállalni egy 264 millió dolláros hitelre. Ez nagy csapás volt, mert így a cég nem fért hozzá a jóval kedvezőbb kamatozású hitelekhez – írja a portál. 

Az elmúlt pár évben – az olcsóbban termelő ázsiai riválisokkal folyó versenyben – ismét halmozódni kezdtek a veszteségek az 1300 embert alkalmazó cégnél. Júliusban felfüggesztették a papírjai tőzsdei kereskedését, miután nem nyújtotta be időben a könyvelést.

Ezt is ajánljuk a témában

Bár korábban a brit Királyi Haditengerészet leszerződött a vállalattal három új hajó gyártására, de így most kérdéses, hogy ki fogja ezeket megépíteni. A portál szerint nagyon valószínű, hogy a spanyol Navantia cég veszi majd át a munkálatokat, ugyanis velük együtt szerződtek a Királyi Haditengerészettel. A brit kormány – szavakban – azt mondja, hogy „kiterjedt munkát folytat”, hogy olyan megoldást találjon, amely „megvédi a munkahelyeket” – mutat rá a portál hozzátéve, hogy közben azonban továbbra sem dob pénzügyi mentőövet – „ezeket a kihívásokat leginkább a piacon lehet megoldani” – mondta egy szóvivő.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 20:01
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­k­­­e­­l­­­d­ ­­­a­ ­­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­p­­­u­­n­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. szeptember 25. 19:55
Remélem a Talgo is hasonló sorsra jut..
B_kanya
2024. szeptember 25. 19:09
Közben nemcsak a Nagy Gazdasági Világválság jelentette mélypont ALÁ csökkent a brit acélgyártás és felhasználási igény, de úgy néz ki, (hamarosan?) nem lesznek képesek ércből acélt gyártani, csak ócskavasból...
Atti bá
2024. szeptember 25. 18:46
Már a Titanic is egy selejt volt, mára meg már tökéletesre fejlesztették az "emberleszívást" arrafelé. Baj csak az, hogy nem csak a munka van egzre gyérebben, de a piszok rabszolgák is lassan hazapárolognak közép-ejrópába, az írek meg nem szakadnak meg ha munkáról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!