Ráolvasták Németország fejére a napokban nyugdíjazott „willkommenskulturt” – már a választást is emlegetik

2024. szeptember 10. 14:26

Brexithez hasonló sokktól tartanak, és a választók átverését látják a németek által visszavezetni kívánt határellenőrzésekben.

2024. szeptember 10. 14:26

Nyitókép: Peter Kneffel/picture alliance via Getty Images

 

Németország bejelentése, miszerint hétfőtől valamennyi nemzeti határon útlevél-ellenőrzést vezet be, nagyon aggasztja a holland közlekedési ágazatot – írta az NL Times. A portál szerint a szállítmányozók súlyos késésekre számítanak, hasonlóan ahhoz, ami az Egyesült Királyság határán történt a Brexit után, mivel Németország Hollandia egyik legfontosabb kereskedelmi partnere.

A Holland Közlekedési és Logisztikai Szövetség (TLN) hasonló helyzetektől tart, mint amikor a Brexit lépett életbe, szerintük a német döntés negatívan fog hatni a két ország közötti kereskedelemre. „Németország ezzel aláássa a schengeni megállapodást és az áruk szabad mozgását” – közölte a szervezet.

Ugyanakkor Marjolein Faber holland menekültügyi és migrációs miniszter üdvözölte Németország intézkedését. A szabadságpárti (PVV) miniszter korábban már utalt rá, hogy a holland határok ellenőrzését is meg kívánják erősíteni. Azt is hozzátette, hogy a kereskedelemre gyakorolt hatást igyekeznek majd minimalizálni.

Ezt is ajánljuk a témában

Ausztria szintén nem örült a német intézkedésnek. Gerhard Kramer belügyminiszter a német médiának azt nyilatkozta, hogy

Ausztria nem fogadja el, hogy a határon visszafordítsák az embereket.”

Majd arra utasította az osztrák rendőrséget, hogy ezt ne engedjék meg. Theresa Kuhn, az Amszterdami Egyetem európai tanulmányok professzora szerint a német lépés elsősorban szimbolikus, amely a német választók növekvő elégedetlenségére reagál, mivel a bevándorlásellenes AfD folyamatosan erősödik

„Nemcsak az AfD, hanem a centrista pártok is nagy nyomást gyakoroltak a kormányra, hogy szigorúbb migrációs politikát vezessen be. Ennek most ez lett az eredménye. A kérdés most az, hogy az intézkedés valóban csökkenti-e a bevándorlást” – mondta Kuhn. „Feltételezem, hogy nem, de

a kormánypártok azt a látszatot kelthetik, hogy foglalkoznak a problémával, és azt remélik, ezzel jó pontokat szerezhetnek a választóknál”

– fogalmazott.

***

***

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doki53
2024. szeptember 11. 18:17
Akkor most a németeket is megbüntetik?
herden100
2024. szeptember 10. 18:44
m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
Treeoflife
2024. szeptember 10. 18:23
Ez mind szép és jó.... De mi lesz a velünk szemben foganatosított büntetéssel? Nyugaton lezárhatnak határokat? Ennyire félnek, hogy bevándorlókkal lesznek megajándékozva? Mire gondoltak akkor, amikor a büntetést ránk kiszabták?
auditorium
2024. szeptember 10. 17:45 Szerkesztve
Most aggodalommal tölti el a német politikusokat, miként "dobják be" a köztudatba, hogy a külső határaikat védik. Ameddig a lengyel, cseh, osztrák és svájci határról van szó, addig nem látnak problémát, azonban vannak nyugaton is határaik a franciákkal, belgákkal, Luxemburggal és Hollandiával, akiknek - peinlich - kényelmetlen lesz majd megmagyarázni ezt a döntést... Most a törvényszerű megfogalmazáson töprengenek, majd kiötölnek valami "szárnyaskapuféleséget" . FORRÁS: ARD - Tagesschau - Tagesthemen 1O.9.2O24
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!