Putyin trükkös módszerrel befolyásolná az amerikai elnökválasztást

2024. szeptember 05. 14:21

Érdekes megoldással állhatott elő az orosz elnök.

2024. szeptember 05. 14:21
Putyin

Nyitókép: Maxim Shemetov / POOL / AFP

A Mandiner is beszámolt róla, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön többek között arról beszélt a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon, hogy Ukrajna kurszki betörése az oroszok Donbász felé történő előretörésének lelassítását célozta, de ez kudarcot vallott, mivel Kijev egyszerűen meggyengítette erőit a front többi részén.

Putyin később kifejtette, hogy Ukrajna azzal, hogy nagy és jól képzett egységeket juttatott Oroszországba, saját magát gyengítette meg, és lehetővé tette Oroszország számára, hogy felgyorsítsa a kelet-ukrajnai offenzívát.

Az orosz elnök később tréfából azt is megemlítette, hogy annak örülne, ha Kamala Harris nyerné meg az amerikai elnökválasztást

– írja a Sky News.

A helyzet azért is ironikus, mivel Oroszországnak nem lenne haszontalan, ha Donald Trump nyerné meg a novemberi választást, mivel a volt elnök ígéretei között szerepel az, hogy minél hamarabb szeretne véget vetni az orosz-ukrán háborúnak, méghozzá úgy, hogy adott esetben kedvezőbb helyzetbe hozná Putyint. Ezzel kapcsolatban korábban a Mandiner megírta, hogy milyen területeket ajánlhat fel Trump Putyinnak a békéért cserébe.

Az orosz elnök azonban csütörtökön viccelődve kijelentette, hogy Kamala Harrisnek szurkol az amerikai elnökválasztáson, méghozzá azért, mert tetszik neki a nevetése.

A Sky News azt azonban kiemelte, hogy bármilyen rossz is Moszkva és Washington viszonya, Putyin azzal pontosan tisztában van, hogy egy jelölt nyílt támogatása novemberben inkább ronthatja az illető esélyeit, nem pedig javíthatja azokat. Éppen ezért lehet, hogy titokban éppen Trump mellett tette le most a voksát az orosz elnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 05. 17:43
Jó nagy faszság…naná,hogy címlap a mandin…🤮🤮🤮
TOM66
2024. szeptember 05. 17:23
Az usákok kevésbé trükkös módszert választottak Mo-i választások befolyásolására! :-)))))
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 05. 17:12
Szép lesz, amikor egy színes nő fogja kifüstölni a botoxost! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Galerida
2024. szeptember 05. 17:07
Kamalának Putyinénál fontosabb a temetőgondnokok támogatása...-
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!