Poltavában egy ukrán katonai kiképző központ volt, nem lehet eltussolni

2024. szeptember 04. 05:49

Az orosz támadást Olena Zelenszkij is megpróbálta eladni iskola vagy kórház elleni támadásnak.

2024. szeptember 04. 05:49
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: X

Poltavai orosz támadás – egy ukrán forrásom szerint 100-at is eléri majd a halottak száma, annyira sok a súlyos sebesült és még vannak a romok alatt, és 128-asok is vannak köztük. Ha igaz, ez a 2. ilyen támadás, ami a kárpátaljai dandárt érte, legutóbb 16 halott volt. Néhány nap és kiderül, mert tudni fogunk a kárpátaljai gyászról és temetésekről. A sebesültekkel együtt bőven 300 felett lesz az áldozatok száma, ez nagyjából egy fél zászlóalj.

Orosz oldalon is történt ilyen, több esetben is. Voltak nagy ukrán sikerek, amikor gyakorlatozó vagy egyszerűen bulizó katonákat ért hasonló csapás tömeges áldozatokkal – bár nem az utóbbi időben. Anno írtam róluk. Sok katona egy helyen nem jó recept ma Ukrajnában egyik oldalon sem. Ez a modern háború, egy drón akár 200+ km-vel a front mögött van, és vezeti a csapást, ami azonnali, alig van idő menekülni vagy fedezéket találni. Egy ilyen sokemeletes épületben le sem ér a fölszintre az ember.

Hogy az ukrán oldalt hány ilyen éri, nem tudjuk, kiváló az információ védelmük, de ezt nem lehetett eltussolni vagy eladni polgári iskolának és kórháznak. Megpróbálták, Olena Zelenszkij szintén – és egy háborúban ez természetes is, ez nem vád vagy kritika. Ez egy katonai kiképző központ volt. A fotóról levágtam a holttesteket, de egyértelműen egyenruhások az áldozatok.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ubulka57-2
2024. szeptember 05. 17:20
Olena nem Zelenszkaja véletlenül?
tintapaca
2024. szeptember 05. 16:44
Azt elfelejtettem, hogy sokuk végtaghiányos volt. Nyilván a romok miatt.
tintapaca
2024. szeptember 05. 16:42
Megbízhatatlanok D.A. ukrán forrásai. A poltavai helyi lakosok szerint Kamaz teherautókon hordták a katonák holttesteit a hullaházba, közöttük valószínüleg svéd kiképzőket i s, eddig több, mint 760-at. A lembergi főpályaudvarról is beszéljunk, ahol nyugati hadfelszerelést és utánpótlást szállító vonatokat ért rakétacsapás. Legutóbb ilyen vesztesé Odesszában érte az ukránokat, ahol negyven kamiont lőttek szét az oroszok. Bussiness as usual.
Ati Papa
2024. szeptember 05. 13:18
Héjának igaza van! Amikor talán tegnapelőtt elolvastam ezt a hírt, rögtön az a kísérteties hasonlóság jutott eszembe amikor a "szemét" izraeli hadsereg lerombolt egy kórházat a gázai övezetben. Brühühű! N+1 halott, csak azt felejtették a hírrel együtt világgá kürtölni hogy egyikük sem betegként tartózkodott a kórházban. Régen volt egy mondás, hogy lőnek, mint az Oroszok. A mostani hírszerzési lehetőségek alapján az Oroszok biztosan nem vaktában rakétázva találták el ezt a kórházat Poltavában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!