Oroszország óriási csapást mért Ukrajnára, sok a halott (VIDEÓ)

2024. szeptember 03. 17:45

Az előzetes információk szerint két ballisztikus rakétával mértek csapást az oroszok egy oktatási intézményre és egy kórházra.

2024. szeptember 03. 17:45
Aftermath of shopping center attack in Ukraine's Kremenchuk

Nyitókép: Narciso Contreras / ANADOLU AGENCY / AFP

Oroszország brutális támadást hajtott végre kedd délután a közép-ukrajnai Poltava városa ellen. Az előzetes információk szerint két ballisztikus rakétával csapást mértek egy oktatási intézményre és egy kórházra, ami 41 ember halálát és 180 sérülését okozta. A mentési munkálatok még mindig folynak, így az áldozatok száma valószínűleg tovább emelkedik.

Az orosz támadás során egy poltavai oktatási intézmény és egy kórház is súlyos károkat szenvedett 

– számolt be róla a TSZN ukrán híroldal.

A támadás következtében a főiskola egyik épülete részben megsemmisült, a hivatalos közelmény szerint sokan rekedtek a romok alatt.

A katasztrófavédelem munkatársai és a mentősök összehangolt munkájának köszönhetően eddig 25 embert sikerült kimenteni, közülük tizenegyet a romok alól szabadítottak ki. A mentési munkálatok továbbra is folytatódnak.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a támadást követően azonnal elrendelte a Poltava elleni rakétatámadás teljes körű és gyors kivizsgálását.

Zelenszkij rövid közleményében kifejtette, hogy

az előzetes adatok szerint a brutális támadásnak eddig 180 sérültje és 41 halálos áldozata van. A keresési és mentési munkálatok jelenleg is zajlanak.

Részvétemet fejezem ki az áldozatok családjainak és barátainak. Elrendeltem a történtek teljes körű és gyors kivizsgálását. Minden szükséges szolgálat részt vesz a mentési munkálatokban. Hálás vagyok mindenkinek, aki az első pillanatoktól kezdve részt vesz az életek mentésében” – nyilatkozta Volodimir Zelenszkij.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 05. 18:07 Szerkesztve
Érdekes, hogy a csatolt videón a egyenruhás hullák ki vannak takarva. Talán a többi kiképző központot is ki kellene lőni.
SigSauer
2024. szeptember 04. 17:08 Szerkesztve
Csak a szokásos ukránci hazugság. Mint Bucsa... Mandiner minek veszi át szolgaian ezeket a kamu híreket? "Ihor Moszijcsuk, volt Verhovna Rada képviselő egyértelműen kijelenti, hogy katonai létesítményről volt szó. Moszijcsuk szerint az ukrán erők több mint 600 embert veszítettek a csapás miatt és sok a sebesült. Hozzátette azt is, hogy az incidensért az ukrán katonai vezetés a felelős, amiért lehetővé tette a személyzet ilyen koncentrációját egy helyen." Volt egy csomó NATO katona, jah, bocs, "zsoldos" is a helyszínen. Béke poraikra. Idióták. 600 fő egy helyen kiált egy jó kis rakétacsapásért. Örüljenek, hogy nem több rakéta ment. Még jó fejek is voltak az oroszok... nyilván tudták, mi van ott. Szóval, ha vannak túlélők, azért, mert az oroszok megengedték. Lehet írni a köszönőleveleket! :D
Tuners
2024. szeptember 04. 07:01
Ukrotrollok csatolják be az öveket, lesz még pár hasonló hír, Szumi területen is telibevertek egy hasonló “oktatási intézményt” plusz volt némi szórás éjszaka is, gondolom nagyját majd próbálja az FO sajtó elsunnyogni (Hello mandiner 👋) minden másra ott a telegram.
mazsola-977
2024. szeptember 04. 05:44 Szerkesztve
A legújabb hírek szerint a halottak között vannak svédek is, akik az ukránokat képezték ki a svédektől kapott 2 awacs repülő kezelésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!