Németországban magukból kikelve szidják az Európai Uniót – ez pedig Magyarországra is hatással lesz

2024. szeptember 05. 10:48

A németeknek elegük van az Európai Bizottság működéséből, és egyre többen döntenek az AfD mellett, mert új politikai irányt akarnak az országukban.

2024. szeptember 05. 10:48
G7 summit

Nyitókép: AFP/DPA/Michael Kappeler

Kórusban szidják a német kormányt a Die Welt olvasói, reagálva arra a hírre, hogy Ursula von der Leyen elkezdte osztogatni a megújuló Európai Bizottság pozícióit.

A kommentelőknek az is a problémájuk, hogy a cikk megpróbálja keretezni a történteket, jobboldali populistának nevezi azokat a politikusokat, akik a választói akaratnak megfelelően cselekednek, például Giorgia Meloni olasz kormányfő párttársait.

Azon gondolkozom, hogy olvastam-e valaha a baloldali populista kifejezést, vagy a baloldalon annyira távol állnak az emberektől, hogy már nem lehetnek populisták

– jegyzi meg egyikük.

A németek azon is megdöbbentek, hogy 32 ezer jól fizetett alkalmazottja van az Európai Bizottságnak – valaki azt írta, az Uniónak vissza kell térnie az alapfeladataihoz, átszabni a hatalmas közszolgálati apparátust, és több szuverenitást adni a tagállamoknak.

Pontosan ezért szavazok az AfD-re, másnál ez nem lehetséges

– reagált erre az egyik Welt-olvasó. A kommentelők hosszasan sorolják az EU problémáit és az elmúlt évek – szerintük – hibás döntéseit.

A németek hozzáállása – és szavazata – több szempontból is fontos Magyarország számára: egyrészt a gazdaságuk teljesítménye nagy hatással van a miénkre, másrészt a migráció elleni küzdelemben is fontos partnerek lehetnének az új irányt képviselő politikusok.

„Magyarország egyetlen ország belpolitikájába sem kíván közvetlenül beleszólni, ugyanakkor figyelemmel kíséri Európa legerősebb államának politikai fejleményeit, és abban érdekelt, hogy Németországnak stabil kormánya legyen. Ebből a szempontból új korszak kezdetét látjuk” – mutatott rá Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2024. szeptember 05. 19:41
"A németek azon is megdöbbentek, hogy 32 ezer jól fizetett alkalmazottja van az Európai Bizottságnak" Ezen mondjuk én is.
nempolitizalok-0
2024. szeptember 05. 19:38 Szerkesztve
Egy biztos, a nagy libsi szovjetúniónak Washington központtal már lőttek. Szerintem a szép lassan a libsi tetveknek is:)))
pandalala
2024. szeptember 05. 19:17
:-D az EU lesz az első olyan "birodalom", amely még a létrejötte előtt összeomlik!!! :-DDDD
balbako_
2024. szeptember 05. 19:09
Kevés! A többség még mindig hülye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!