A várva várt fordulat: a németek Magyarország felé néztek, és feltették az eddigi legfontosabb kérdést

2024. szeptember 05. 09:52

Az illegális migráció okozta válság megoldásain törik a fejüket Németországban, ahol rájöttek, hogy a kérdések és problémák kellemetlenül konkréttá válnak.

2024. szeptember 05. 09:52
Climate demonstrators get stuck at Sylt airport

Nyitókép: AFP/Lea Sarah Albert

Már a Die Welt publicistája is a migráció okozta válság megoldásán töri a fejét – és arra jutott, hogy az Európai Unió jelenlegi szabályai szerint ez csak törvénysértéssel vagy súlyos politikai konfliktusokkal valósítható meg.

Carolina Drüten azt írja, Németországban is felvetődött, hogy utasítsák el a migránsok belépését, ahogyan ez az EU külső határain már mindennapos folyamattá vált. Csakhogy ez ellentétes az EU által meghatározott feltételekkel, amelyek minimális mozgásteret hagynak, hiszen minden kérvényt meg kell vizsgálni, és alapvetően tiltják a visszafordítás opcióját.

A szerző úgy véli, a migráció okozta problémák a választási eredményeken is meglátszanak, a lakosságot megviseli a tömeges bevándorlás, mert az illegális migránsokat, sőt, még a bűnözőket is ritkán deportálják, ez pedig megerősíti az AfD pozícióit. 

A kérdések most kellemetlenül konkréttá válnak: a hónapok óta utazó menekültet megállítják a határon? Fizikailag is megakadályozhatják a belépésüket? Ellökhetik őket? Mi a helyzet a nőkkel és a gyerekekkel? Az Unió akar olyan kerítést építeni, mint Magyarország? Ha ezekre mind nem a válasz, akkor mi a terve az EU-nak?

– sorolja a publicista.

A határvédelemmel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy Brüsszel mintegy 2 milliárd euróval, azaz 800 milliárd forinttal tartozik, Magyarország ugyanis ennyit költött 2015 óta határvédelemre. Gulyás Gergely a Mandinernek a német választási eredményeket értékelve azt mondta: Németországnak csatlakoznia kellene hazánk Brüsszel elleni migrációs harcához.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. szeptember 09. 09:30
Ránk néztek,és látták,nagy a baj... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Vájet Törp
2024. szeptember 05. 16:23
Mandinka drága! Már megint ez a qva vágyvezérelt, clickbait címadás! Semmiféle "fordulat" nincs, értem? Továbbra is agyba-főbe vagyunk szopatva, várhatunk a következő EP választásig... Nem a "németek" néznek Ma.o. felé, hanem konkrétan csak a Die Welt aktuális publicistája. Meg max. a kommentszekciók. Meg egykori tábornokok, titokszolgák, pixisből kiesett politikusok - egyik sincs döntéshozói pozícióban. Léccilécci, ne ébresszetek itt hamis reményeket! (bár az már valamicske, hogy ebből a bírságból egy kumma vasat sem fizetünk ki, írhatják le a nemlétező zsozsóból)
Bodzay
2024. szeptember 05. 14:32
A háttérben nyilvánvaló geopolitikai projekt áll. Az uniós szervezetek működése szöges ellentétben áll a tagországok érdekeivel, valahonnan irányított, lefizetett apparátussal. A munkaerő hiány pótlását évek alatt ütemezve, rendezett körülmények között meg lehetett volna szervezni. Sajnálatos, hogy a nyugat-európai választók saját érdekeik ellenében lehetővé teszik a politikai trükkök rendszerszintű alkalmazását.
atti64
2024. szeptember 05. 12:21
IDIOTA BARMOK VAGYTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DANKE MERKEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CSOKOLJATOK KEZET A NÁCI KURVÁNAK HOGY SZÉTBASZTA AZ ORSZÁGOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!