Németország csúnyán félrekezelte a migránsválságot, későn választotta Magyarország útját – most jöhet a büntetés

2024. szeptember 15. 17:13

A Frankfurter Allgemeine Zeitung attól tart, hogy mind a német, mind az osztrák választók megbüntetik a kormányon lévőket a rendezetlen bevándorlás miatt.

2024. szeptember 15. 17:13

Nyitókép: Philipp von Ditfurth / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Komoly aggodalom keletkezett amiatt, hogy szeptember 16-ától ismét ellenőrzik a belépőket a német határon. 

A Frankfurter Allgemeine Zeitung egyenesen úgy fogalmaz: 

dominóhatás jöhet létre a döntés nyomán.

Az összeállítás szerzője úgy véli, ez a fejlemény alighanem Ausztriát érinti majd a legjobban. Az osztrákok egyébként is a legtöbbször követik a német példát menekültügyben, és ez a hullám a tapasztalatok szerint megy tovább délkelet felé. Felidézték, hogy ugyanez történt, amikor az osztrák határőrség visszaállította az útlevélvizsgálatot a magyar és a szlovén határon.

Ezt is ajánljuk a témában

A német lap felhívta arra is a figyelmet, hogy a közelgő választás miatt nem csupán a német, hanem az osztrák kormány is nyomás alatt áll. Mint a lap fogalmazott, 

félő, hogy a választók mindkét országot megbüntetik a rendezetlen bevándorlás miatt”. 

Ennek egyik előjele, hogy Ausztriában szárnyal a Szabadságpárt (FPÖ).

Ezt is ajánljuk a témában

Eredményes volt a magyar-osztrák együttműködés a határon

Hozzátették, a bejelentések „drámaibban” hangzanak, mint amennyire súlyosak a valóságban. A németek nem könnyen fordíthatnak vissza bárkit is a határokon. Az osztrákok pedig megfelelő konzultáció után jogos esetekben kénytelenek lesznek visszavenni bizonyos embereket. 

A cikk foglalkozik Magyarország „kemény migránspolitikájával” is, melynek értelmében

hazánk egyetlen olyan menedékkérőt sem fogad vissza, akit Nyugatról visszafordítanak. 

A lap ugyanakkor arra is kitért, hogy „a hírhedt határkerítés nem leküzdhetetlen”. Magyarországon nem lehet menedékért folyamodni. Ezért szabott ki 200 millió eurós büntetést az Európai Bíróság, megfejelve napi egymilliós késedelmi kamattal – áll a cikkben.

A szerző megjegyzi:

Ausztria lemondott arról, hogy elítélje a magyar gyakorlatot, inkább 40 rendőrt vezényelt a közös határ túloldalára,

akik a magyar kollégáikkal együtt igyekeznek kiszűrni a határsértőket. Két év alatt 200 embercsempészt és 2700 migránst fogtak el – írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 15. 23:46
FÜR DEUTSCHLAND: Mi Atyánk-Anyánk, AKI a Mennyekben VAGY, Szenteltessék meg a TE neved; Jöjjön el a TE országod; Legyen meg a TE akaratod, Amint a Mennyben, úgy a Földön is. Mindennapi Kenyerünket kérlek add meg nekünk ma; és bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne engedj minket a kís-értésbe, és szabadíts meg a gonosztól! Ámen. istenanya.hu napfenyes.hu/cikkek SZERINTEM.
herden100
2024. szeptember 15. 23:45
Ébresztő. m.youtube.com/watch?v=6p83IbLrU50&t=470s&pp=ygUGQmFyYWth pin.it/3knPUCRrV pin.it/1itcQHTim pin.it/128PWGvO0 pin.it/5jWF2j6E9 pin.it/6NYuZ65Bh pin.it/7dUqbIGSl pin.it/6HnOf4Cia pin.it/5JN0WSDtr pin.it/5hxM99ifw
atti64
2024. szeptember 15. 20:27
NYOMORULT FÉRGEK VAGYTOK!!!!!!!!!!!!!KÖCSÖG NÁCIK!!!!!!!!!!!
figyelő4322
2024. szeptember 15. 20:13 Szerkesztve
auditorium 2024. szeptember 15. 18:24 (Van De Lejjebb EU nacsalnyik luvnya) "Mosolyogva szankcionálja Mo-t, Bp-re nem jön, inkább utazik kék-sárgába öltözve "Kiv"-be és öleli M-nt Párizsban." Ez igaz és találó szerintem is. HA esetleg mégis odaenné a rosseb Magyarországra, és Orbán ME urat szeretné rávenni valami eszement, libernyák, országvesztő marhaságra, akkor a sarokba kell ültetni a luvnyát. És nem egy kerevetre, mint a kinaiak csinálták, hanem valami alacsony sámlira. Így talán észreveheti, mennyire hálás neki az ország a sok ellenséges húzásáért! 😡🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!