Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Orbán Viktor reagált Brüsszel 200 millió eurós bírságára

2024. június 13. 13:37

A miniszterelnök szerint a döntés felháborító és elfogadhatatlan.

2024. június 13. 13:37

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ahogy arról csütörtök délelőtt beszámoltunk, az Európai Unió Bírósága példátlan súlyos büntetést szabott ki Magyarországnak, amit azzal indokoltak, hogy hazánk nem teljesítette a bíróság egyik ítéletét. A 200 millió eurós pénzbírság mellett arra is kötelezik Magyarországot, hogy fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegő kényszerítő bírságot. 

Természetesen Orbán Viktor sem hagyhatta szó nélkül a történteket, Facebook-bejegyzésben reagált a miniszterelnök. 

„Az Európai Bíróság mai döntése értelmében Magyarországot egyszeri 200 millió + napi 1 millió euróra büntetik, amiért nem engedi be az illegális migránsokat.”

A döntés felháborító és elfogadhatatlan. Nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának! Megvédjük a határokat és megvédjük a magyar embereket!” 

olvasható a kormányfő posztjában. 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 293 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Melós
2024. június 14. 04:47
Akkor honfitársaim kapára, kaszára, aztán menjünk, foglaljuk el Brüsszelt! Megjött az első komoly döfés, és mostantól csak jönni fog a többi egymásután, és a kamatok is ketyegnek, amíg megy a szöveg. Csodálom, hogy ennyire türelmes volt eddig velünk az EU. Ebből kilépés lesz. Már a kormányváltás sem segítene. Narancs lett szinte az egész ország a választáson, mert rengeteg az aluliskolázott ember és család. Most jól megb*sztak minket. Ezt kire lehet majd fogni?
Martell 2
2024. június 13. 21:15
Nem kellene kifizetni, vonják le a zárolt EU pénzekből, amit úgyse adnak már oda.
gyzoltan-2
2024. június 13. 21:07
gyzoltan-2Vata Aripeit 2024. június 13. 21:04 Fogalmad sincs miről fecsegsz! Polarizáció van, a közösségek a társadalom és a nemzet lebontása van folyamatban! Nagyvonalúan folytatódik az emberek megosztása, szembefordítása... A kirekesztően kisajátított média uralja a közvéleményt, s tartja sörétben az embereket, hogy saját közvetlen érdekeiket se ismerjék fel!
gyzoltan-2
2024. június 13. 20:50
Akar még valaki is a cionizmus által megtébolyított, az agressziót vállaló, folytató EU tagja maradni, a magyar állampolgársággal is rendelkező, internacionalista zsidóságon kívül?! Napról napra zabálnak fel minket, az országot! Annyira demokratákká süllyesztették a magyarságot, hogy Magyarországon már magyar érdekképviseletről nem is beszélhetünk..! -mert ami van, az minden, csak nem magyar érdekképviselet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!