Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Kitoloncolási EU-biztost követel a Szabadságpárt

2024. június 12. 20:03

Az FPÖ európai szinten fogná össze a remigrációt.

2024. június 12. 20:03

Nyitókép: ERWIN SCHERIAU / AFP

 

Az osztrák Szabadságpárt képviseli a visszatelepítés koncepcióját, amely szerint azokat az embereket, akik nem európai etnikai háttérrel rendelkeznek és nem sikerült integrálódniuk, ki kell telepíteni – írja az Euractiv. Bár a konzervatív kormánynak van joga bármely biztost kijelölni, a FPÖ úgy nyilatkozott, hogy az első országos választási győzelme jogot ad neki arra, hogy kinevezzen valakit a pozícióba és hogy meghatározza a portfólióját.

Az EU választásokon a FPÖ 25,4%-ot kapott a szavazatokból, éppen megelőzve a kormányzó konzervatív Néppártot (ÖVP), amely 24,5%-ot szerzett.

„Azt vettem észre az utóbbi hetekben a választási kampány során, hogy mindenekelőtt szükség van egy ésszerű migrációs politikára, szükség van a visszatelepítésre” – mondta Christian Hafenecker, a FPÖ főtitkára. „Szükségünk van egy visszatelepítési biztosra” – tette hozzá.

Ez nem az első alkalom, hogy a FPÖ felvetette ezt az ötletet. 

2023-ban a párt vezetője, Herbert Kickl azt mondta, hogy azok, akik „megtagadják az integrációt”, el kéne veszítsék az állampolgárságukat, ezután meg ki kellene őket telepíteni.

A „remigráció” fogalma az európai lakosságcserére lenne megoldás. A nagy helyettesítés elmélet is kimondja, hogy Európa őslakó fehér populációját nem-fehér bevándorlókkal helyettesítenék.

A FPÖ várhatóan az első helyen fog végezni szeptemberi nemzeti választásokon, de valószínűleg szüksége lesz koalíciós partnerekre a kormányzáshoz. A párt, amelyet az 1950-es években alapítottak, többször is része volt a kormányzó koalíciónak, de soha nem kormányozta a kilencmilliós országot.

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. június 13. 09:23
Egy EU biztostól, majd biztos ki fognak azok menni... (akiket be sem kellett volna engedni)
nempolitizalok-0
2024. június 12. 21:37
Jönnek nyugatról egész jó ötletek is, ha azok kerülnek többségben, akiknek nem hazaárulók, hazájuk és európa a fontos.
gebsi1
2024. június 12. 21:33
Ezt én már évek óta mondom. Amelyik migráns nem asszimilálódik azt ki kel rugdosni még akkor is ha valami idióta adott neki állampolgárságot. Természetesen ez még önmagában nem elegendő a migráns szutyok visszaszorításához. Eleve nem lehetne csak minimális számban bevándorlás egy országba, azt ki kell érdemelni. Munkavállalási engedély birtokában konkrét munkára lehet jönni de annak vége, elvesztése után néhány napon belül el kell hagyja az országot.
lauderstenonis-2
2024. június 12. 20:42
Tagállami hatáskör.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!