Megkondultak a vészharangok: „Németország befuccsolt”, „az állam csődöt mondott”

2024. szeptember 15. 11:10

Nem akármilyen kritikákat fogalmazott meg Die Weltben megjelent véleménycikkében Jacques Schuster.

2024. szeptember 15. 11:10

Nyitókép: Kira Hofmann / Photothek Media Lab / dpa Picture-Alliance via AFP

Jacques Schuster, a Die Welt szerkesztőbizottságnak tagja véleménycikkében arról írt, hogy úgy véli, a német kormánykoalíció maga idézte elő a politikai válságot, de a bajok lassan már az egész állam működőképességét veszélyeztetik. 

A kormány egyszerűen befuccsolt.

 Nem vesz tudomást arról, hogy a lakosság többsége a migrációs politika sürgős szigorítását várja – húzta alá.

„A hatalom elfelejtette, mekkora gyomrost kapott Türingiában és Szászországban? Újabb embereket kell halálra késelni utcai ünnepségeken, hogy a szövetség végre leüljön a CDU-val tárgyalni?” – tette fel kérdéseit a szerző. 

Ezt is ajánljuk a témában

Majd azzal folytatta, hogy „a határellenőrzés visszaállítása helyes és értelmes húzás. 

De a kabinet még mindig kockára teszi a társadalom stabilitását a tévesen értelmezett múltfeldolgozás miatt

 – húzta alá az újságíró.

Schuster felhívta a kormánypártok figyelmét arra, hogy ha továbbra is úgy vélik, „csakis fasiszták akarhatják a menekültek távoltartását, akkor a választók a végén fasisztákat segítenek hatalomra”. 

„A három párt nem gondol bele, hogy az igazi veszélyt, nem jobb- és baloldali nacionalista árnyak felbukkanása jelenti, hanem az, hogy 2015 óta beleégett az emberek fejébe: az állam csődöt mondott – hangsúlyozta.

Ezt is ajánljuk a témában

„A népesség jobbközép korszellemre válthat át”

A szerző leszögezte: Európának csak akkor megy jól a sora, ha a legnagyobb államát a demokratikus közép erői irányítják, 

akiknek nem kell félniük arról, hogy a legközelebbi választásnál a történelem szemétdombjára kerülnek. 

„Remélhetőleg a jövő évi országos választásig sikerül valamelyest orvosolni a menekültproblémát. Akkor akár pár évig is el lehet egy kisebbségi kormány Türingiában, Szászországban és talán Brandenburgban is” – vázolt fel egy lehetséges jövőképet a szerző.

 Jacques Schuster gondolatait azzal zárta, hogy „a népesség jobbközép korszellemre válthat át

Az eltelt majdnem 80 év mutatja, hogy lehet bízni a német államban, illetve lakosságban.

Ezért a kormány megengedheti magának, hogy kövesse a dán, svéd, lengyel, spanyol és görög bevándorláspolitikát, anélkül, hogy Európa a szabályok és értékek megsértéséről beszélne” – vélekedett.

Miként van az, hogy a finnek visszafordíthatják a menedékkérőket az orosz határról, a németek viszont ugyanezt nem tehetik meg a saját határállomásaikon?”

– vetett fel egy újabb kérdést továbbgondolásra a Die Welt munkatársa.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2024. szeptember 15. 16:25
A magyarok nemhogy nem fordíthatják vissza, de még csilliárdokat is kell fizetni a KÚRsulának! (szerintem ez már volt itt lentebb - úgyhogy sokszorosan verni kell az asztalt a törlésért, azonnal!)
tompika-2
2024. szeptember 15. 14:26
"Miként van az, hogy a finnek visszafordíthatják a menedékkérőket az orosz határról, a németek viszont ugyanezt nem tehetik meg a saját határállomásaikon?” Csak a németek szót kell magyarokra cserélni és minden a helyére kerül a határvédelmünkkel, a jogi határzárunkkal és az erőszakos bevándorlókkal kapcsolatban. Az igazság a mi oldalunkon van, a másikon a párja, vagyis ugyanez "a" nélkül, ami a gazság.
auditorium
2024. szeptember 15. 13:48
A német gazdaság aláásását a VW csinált CO2 botránnyal kezdődött. Sikerült csökkenteni az USA-ban eladott autóikat. Az egykori Szövetségesek mindig is árgus szemekkel, BIZALMATLANUL figyelték a németeket, mert tudják, technológiailag nagyon fejlett ország és amit a fejükbe vesznek, azt véghezviszik, kerüljön amibe kerül. A II. vil.háborút gazdasági csőd, hatalmas adósság, nagyon idős, engedékeny Reichskanzler előzte meg, óriási volta a munkanélküliség ("SUCHE ARBEIT JEDER ART " -táblákkal), ezért radikalizálódtak a választók. Most is hasonló a helyzet, terrorakciókkal tetézve. Az AfD pártot betiltanák, de nem tudják, hogyan lehet jogilag kizárni őket. Most alkotmányellenesnek (grundgesetzwidrig) nevezik, igy talán félre tudják állitani. Sok német azonban úgy gondolja, h. " WIR sind das Volk." De ahogy az EU-választásoknál is sikerült lobbizálással megszereznie a Néppártnak a szükséges voksokat, a választás marad porhintés a népnek, Scheindemokratie.
nemecsek-3
2024. szeptember 15. 13:24 Szerkesztve
Ebből a cikkből is süt kifelé az az EU szemlélet, hogy Magyarországot de facto csicskaállamnak tekintik amelynek egyetlen választása lehet a magukat tartóállamnak képzelők böfögéseire való ugrálás A nagy Finnország a példa a határvédelemre, arra amit mi a kezdetektől fogva működtetünk, de még akkor is tiltólistán van és szankcionálandó ennek az említése amikor már a németek is kiterjesztik a teljes határukra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!