A sokszínűség ünnepén gyilkolt a solingeni késes támadó, miközben azt kiáltotta: Allahu Akbar (VIDEÓ)

2024. augusztus 24. 20:39

A nyugat-németországi Solingen éppen a sokszínűséget ünnepelte, amikor egy feltételezhetően arab származású terrorista késsel támadt a színpad előtt összegyűlt tömegre.

2024. augusztus 24. 20:39
null

Nyitókép: BILD/EPA

Fennállásának 650. évfordulója mellett a sokszínűséget ünnepelte a nyugat-németországi Solingen városa, amikor a háromnapos „Sokszínűség Fesztiváljának” nyitónapján egy férfi késsel támadott az ünneplő tömegre, több embert megölt és megsebesített.  A legfrissebb információk szerint

a támadó három embert megölt és legalább nyolcat megsebesített. A szemtanúk szerint a szökésben lévő elkövető a késes támadás alatt azt kiabálta: Allahu Akbar (Allah hatalmas).

A péntektől vasárnapig meghirdetett Sokszínűség Fesztivált a pénteki támadás után leállították, Németországban pedig hajtóvadászat indult az elkövető ellen, aki a gyilkosság után elmenekült. A rendőrség terrortámadásnak nyilvánította a gyilkosságot, mivel a tettesnek nem volt különösebb indítéka, véletlenszerűen támadt áldozataira. Egyelőre egy 15 éves, kirgizisztáni menekültet fogtak el a hatóságok, mivel a gyanú szerint kapcsolatban áll vele a feltételezett elkövető. A Bild információi szerint a feltételezett tettes egy arab kinézetű férfi.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy TikTok-on megosztott videóban a terrortámadás előtt pár órával az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Solingen város polgármestere nyitóbeszédében éppen a sokszínűséget méltatta. 

Ez a legszebb fesztivál, mivel megmutatja, Solingen mennyire sokszínű. Megmutatja azt is, hogy nem kell félni, nincs szükség több korlátra és határra 

– fogalmazott a megnyitón a polgármester. A videó második részében pedig már néhány órával később a terrortámadásról tájékoztatják a fesztiválozókat, és arra kérik őket, menjenek haza és ne essenek pánikba és lehetőség szerint mindenki tartsa nyitva a szemét, mivel az elkövetőt nem sikerült elkapni.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 25. 18:39
Helyes. Megérdemlik. Megoldják. Kulturális sokszínűség.
victory
2024. augusztus 25. 12:32
Mindenre rá kell kenni ezt a sokszínűsèget? Mai vörös farok. De legalàbb gondolkodni nem kell. Jaj, csak nehogy kilógjak a sorból!
Obsitos Technikus
2024. augusztus 25. 11:19
Jó, hát mit kiabált volna? Lenyin, Sztálin?
Galsó Atya
2024. augusztus 25. 09:54
Sajnálom az áldozatokat. Ezt a faszkalap polgármestert, meg akik még úgy gondolják, ahogy ő, melléjük a hullaházba! A tréfás terrorista a sokszínűség ünnepén gyilkol, de a balfasz németek nem fognak észhez térni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!