Ébredezik Németország: feldühödött tömeg várta Brandenburgban Scholzot (VIDEÓ)

2024. szeptember 15. 10:23

„Jólétünk elképzelhetetlen lenne a bevándorlás nélkül” – jelenetette ki a német kancellár a tartományi választás kampányhajrájában.

2024. szeptember 15. 10:23

Nyitókép: Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A napokban Brandenburgba látogatott Olaf Scholz, annak ellenére, hogy korábban saját párttársa, Dietmar Woidke, a tartomány miniszterelnöke arra kérte, 

ne vegyen részt a kampányban. 

A német kancellár ennek ellenére egy másik politikus, Stefan Zierke Bundestag-képviselő meghívására megjelent Prenzlauban, ahol egy lakossági fórumot is tartott – írta a V4NA nemzetközi hírügynökség. Az eseményen azzal vádolta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy Ukrajna megszállásával veszélyezteti Oroszország jövőjét. Úgy fogalmazott:

A háború orosz szempontból is ostobaság”.

Majd azzal folytatta, Németország továbbra is támogatni fogja katonailag Ukrajnát, hogy a megszállt ország ne omoljon össze, 

ugyanakkor Zelenszkijék német fegyverekkel nem lőhetik Oroszországot

 – szögezte le.

A fórumon részt vevőktől Scholz azt a kérdést is megkapta, hogy miért támogatják még mindig Ukrajnát, hiszen ezzel a lépéssel tönkreteszik a német infrastruktúrát. Scholz erre terrorista cselekménynek minősítette az Északi-Áramlat vezeték elleni szabotázst, majd kijelentette, Németországban bíróság elé akarja állítani az elkövetőket – számolt be a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

„Kancellár úr, hol van a határ?”

A német kancellárt dühös tömeg fogadta a helyszínen, azt emberek azt követelték, 

haladéktalanul távozzon az ország éléről. 

Történt mindez egy héttel a tartományi választás előtt.

A legtöbben a migrációs krízis miatt vonták kérdőre a szövetségi kormány fejét. 

„Százezrek érkeztek Németországba az elmúlt években. Az ország egyes részein az emberek már alig beszélnek németül. 

Kancellár úr, mikor lesz már ennek vége? Hol van a határ?”

 – tette fel neki a kérdést egy helyi lakos.

„Jólétünk elképzelhetetlen lenne a bevándorlás nélkül. 

Ha egyszerűen azt mondjuk, hogy nem akarunk senkit, akkor az országunk tönkremegy”

– válaszolta Olaf Scholz. 

A fórumról több felvétel is készült, ezek közül egyet alább tekinthet meg:

Jöhetnek a képzett bevándorlók

Utóbbit a német vezetés komolyan is gondolja, hiszen, ahogy arról a Mandiner is beszámolt, 

pénteken migrációs megállapodást kötött Németország Kenyával.

A megállapodás célja, hogy elősegítsék a képzett munkaerő áramlását a kelet-afrikai országból a munkaerőhiánnyal küzdő német piacra.

Olaf Scholz szerint ez az együttműködés segíthet enyhíteni a munkaerőhiányt, amelynek már érezni a hatásait a német gazdaságban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2024. szeptember 17. 09:15
Csak az a kérdés kinek a jólétéről van szó? Nos a válasz egyszerű ha nem fogadják a migránsokat Németországnak bűntetést kell fizetnie az unió felé, effektive úgy kell táncolni ahogy az a büdös náci kurva fütyül különben a zsebe űres marad undorító és gusztustalan hogy nem hajlandó meghallani azoknak az embereknek az akaratát akik bizalmat szavaztak neki.
oldcitizen-2
2024. szeptember 16. 12:38
Nem az általános jóléthez kell a sok migri, hanem a fogyasztáshoz, és az ebből adódó profit fenntartásához. Vagyis, a felső szűk réteg jólétéhez kellenek csak.
csakegyittlako
2024. szeptember 16. 12:26
Persze, a kenyai pont azért fog oda menni hogy dolgozzon. Már hosszabb ideje úgy van náluk hogy a szar munkákat (amit ők annyi pénzért nem csinálnak meg) jobbára keleti vendégmunkások lengyelek Magyarok törökök stb végzik. Azok dolgoznak is, mert abból élnek. Elhiszem hogy kell a munkás, de az akkor az is legyen, ne egy semmihez nem értő afrikai. Nagyon keveset látni belőlük (olyant aki dolgozik ) ha jól körül nézel szerte németországban. Míg megtanítják őket bármire is, az sok pénz és idő, addig meg a munkájuk nulla. A csöbör meg a vödör esete. Azokat az iszonyú pénzeket amit beleölnek a juttatásokba (bevándorlás/migráció) azt mondjuk a vendégmunkások toborzására is fel lehetne használni. Bár nem tudom hogy ilyen állapotok mellett ki megy oda nagy lelkesedéssel dolgozni, úgy mint régebben.
Házam Hazája
2024. szeptember 15. 20:50
Kínlódásból kínalizalódás?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!