A képmutatás csimborasszója! Migrációs megállapodást kötött Németország Kenyával: jöhetnek a képzett bevándorlók

2024. szeptember 14. 21:41

Boldogulásunk alapja, hogy nyitottak vagyunk a világra, és ezt meg kell őriznünk – jelentette ki Scholz.

2024. szeptember 14. 21:41
German Chancellor Scholz - Kenyan President Ruto joint press conference in Berlin

Nyitókép: SAGIRKAYA / ANADOLU / AFP

Németország és Kenya pénteken migrációs megállapodást kötött, amelynek célja, hogy elősegítsék a képzett munkaerő áramlását a kelet-afrikai országból a munkaerőhiánnyal küzdő német piacra – írja a Magyar Nemzet.

Olaf Scholz német kancellár és William Ruto kenyai elnök Berlinben tartott közös sajtótájékoztatóján kijelentette: 

a megállapodás révén képzett munkavállalók érkezhetnek Németországba, vagy fiatalok jöhetnek tanulni.

A kancellár szerint ez az együttműködés segíthet enyhíteni a munkaerőhiányt, amelynek már érezni a hatásait a német gazdaságban.

Boldogulásunk alapja, hogy nyitottak vagyunk a világra, és ezt meg kell őriznünk”

– jelentette ki Scholz, hozzátéve, hogy a nyitottság mellett nagyon fontos egyértelműen korlátozni az illegális bevándorlást. 

A német kancellár elmondta, a megállapodás biztosítja azt is, hogy hatékonyabban vissza tudják küldeni Kenyába azokat, akik törvénytelenül tartózkodnak Németországban. William Ruto országának hatalmas humán tőkéjét, innovációs erejét és kreativitását méltatta.

Kiemelte, hogy Kenyában a népesség átlagéletkora húsz év.

A kenyai elnök azt mondta, a megállapodás kölcsönös előnyökkel jár, mert összehozza a képzett fiatal kenyaiakban rejlő potenciált a német technológiával és erőforrásokkal. A német kormány korábban már aláírt hasonló migrációs megállapodást Indiával, Marokkóval és Grúziával is, jövő héten pedig Üzbegisztánnal kötnek szerződést. Előkészítés alatt van továbbá hasonló együttműködés Moldovával, Kirgizisztánnal és a Fülöp-szigetekkel. Szakértők szerint Németországnak – a hazai munkaerőpiac elöregedése miatt – évente nagyjából 400 ezer képzett bevándorló munkavállalóra lenne szüksége.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ugorluk-ulexer
2024. szeptember 15. 18:17
A kenyai korfát irigyelte meg a német vezetés. Linket lásd hozzá a Kenya wiki oldalon. A főváros, Nairobi egyébként meglepően modern benyomást kelt. Linket lásd hozzá: "Walking Nairobi streets" a youtube-on. Nem olyan dinkák ezek a dajcsok mint amilyennek tűnnek. Kenya az Egyenlítő mentén fekszik... akár egy űrközpont sem volna ott később kivitelezhetetlen... természetesen német kezekben.
rocktoberi-2
2024. szeptember 15. 16:28
Azelőtt csak a germán világ fölött hömpölyögtek átláthatatlan, szürkéslila viharfelhők, amelyek csak annyi napfényt engednek át, hogy némi zab megteremjen a nyári 9 fokban a zuzmós, kavicsos földben. Ezek a germánok boldog tudatlanságban éheztek át két évezredet, mészárolták egymást családostul falatnyi zabkásaadagokért, és az égvilágon semmi bajuk nem volt. Mígnem észrevették, hogy a világ boldogabb részein süt az emberekre a nap, nem csak a széljárásnak oldalt fordulva lehet társalogni, világos van, és olyan bőséges az élelemellátás, hogy az éhhalál elkerüléséért nem kell naponta embert ölni.
rocktoberi-2
2024. szeptember 15. 16:27
Csak sajnos ekkor már késő volt, a germánok közösségi frusztrációja túlhaladta azt az állapotot, amikor szembenézéssel, humorral és öniróniával még kezelhető. Így aztán meg sem próbálták. Innentől fogva a visszafordíthatatlanul frusztrált, beteglelkű embert/népet nem az foglalkoztatja, hogy önmagát meggyógyítsa, és kilábaljon a vérszomjjal átitatott übermensch lázálomból (a nácizmus korai megjelenése), hanem az, hogy a nála boldogabb, szerencsésebb, fejlettebb lényeket is lerántsa a maga nyomorúságos szintjére. Ezt a germánok első ízben az ókori világ segglyukát jelentő, de az utána következő négy-öt évszázadnyi sötét középkort még ebbéli minőségében is messze felülmúló Római Birodalom szétverésével, kirablásával, teleszarásával, majd újbóli kirablásával érték el. Megmételyeztek mindent, amihez csak hozzáértek.
rocktoberi-2
2024. szeptember 15. 16:24
https: //youtu.be/pkRwRHjTk2g?feature=shared Akartok röhögni? Szerintem ilyen szakemberekre számíthatnak az afrikai importból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!