Megáll az ész: hírhedt román politikusnőhöz hasonlították Kelemen Hunort

2024. szeptember 23. 10:42

Az elnökválasztás közeledtével a román újságírók között is egyre nagyobb a feszültség.

2024. szeptember 23. 10:42

Nyitókép: Képernyőfotó

A Transtelex arról írt, hogy a román újságírók az elnökválasztáshoz közeledve arról vitáznak, hogy Kelemen Hunor, az RMDSZ vezetője az egyetlen vállalható jelölt vagy veszélyes, mint Șoșoacă.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a napokban meglepő fordulat történt, mivel a rendszerváltás óta aktív Cristian Tudor Popescu román újságíró és Ioana Ene Dogioiu, a Spotmedia vezető szerkesztője is nagy nyilvánosság előtt kijelentette, hogy

Kelemen Hunorra fog szavazni. 

Popescu döntését Facebook-oldalán azzal indokolta, hogy két éve az RMDSZ vezetője az egyetlen olyan politikus Romániában, 

aki folyamatosan figyelmeztet az ország legsúlyosabb problémájára, az elnéptelenedésre.”

Az újságíró idézte Kelemen azon nyilatkozatát is, melyben arra hívta fel a figyelmet, hogy „ha folytatódik a jelenlegi tendencia, akkor 20 év múlva egy nagy, szép, biztonságos és üres országunk lesz, mert 

eddig több mint ötmillió ember hagyta el az országot, és ez a trend még nem állt meg. 

Ráadásul a születési ráta is gondot okoz. Annyi autópályát építhetünk, amennyit akarunk, de hol lesznek az emberek?” – tette fel a kérdést az RMDSZ-es politikus egy tévés vitában.

Ezt is ajánljuk a témában

Ioana Ene Dogioiu szintén arról írt, hogy a második fordulóba jutásra esélyes elnökjelöltek egyike sem beszél lényeges problémákról, „nyilatkozataik viszont hemzsegnek az álszent vallásosságtól, a sorozatos bakiktól és műveletlenségtől, az egymás elleni alpári vádaktól”.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ha revizionizmusról van szó, nyugodtan kézen foghatják egymást” 

A fenti kijelentésekre egy harmadik médiaszemélyiség, a G4Media projektmenedzsere, Dan Tăpălagă reagált egy véleménycikkben. Azt írta, a két újságírónak „szíve joga” a gyenge elnökjelölt-kínálatot azzal jelezni, hogy bejelentik, inkább Kelemen Hunorra szavaznak, de szerinte ezzel egy olyan jelölt mellett állnak ki nyilvánosan, aki messze nem jobb a többinél, 

sőt, kicsit közelebbről nézve ugyanolyan veszélyes, mint a George Simion- vagy Diana Șoșoacă-féle oroszbarát politikusok”.

„Ha revizionizmusról van szó, nyugodtan kézen foghatják egymást” – folytatta Tăpălagă, aki szerint Kelemen Hunor minden lehetséges módon bizonyította, hogy Budapesthez húzza a szíve, nem Bukaresthez, és amikor Orbán Viktorról beszél, „akkor »vizionárius« és »bátor« vezetőnek nevezi. Ennyit tud mondani egy brutális autokratáról, Putyin trójai falováról az EU-ban” – olvasható a cikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dictator
2024. szeptember 23. 11:56
Hirtelen azt hittem, hogy Kelemen Annácskát.
google-2
2024. szeptember 23. 11:14
Vajon ez a , brutális autokrata’ mit ártott Tapalaganak? Irigy az illető Orbánra, inkább azt gondolom. És ránk, Orbán miatt. És nincs egyedül az európai porondon.
Aerion
2024. szeptember 23. 11:12
Massimiliano Prospero dArco nem véletlenül utálják a romániai magyarok kelemen hunort ------------------ Persze, azért választják újra huszonöt éve folyamatosan, te baromállat. Jó érzés hazudni? Ez kielégít téged? Hogy a hazug elmebeteg gecidre vered a turhás faszod? Ez jó neked? Anyádat is kúrod seggbe? Vagy inkább a gyerekedet? Ti nem vagytok emberek. Egyetlen hozzád hasonló se az. Semmi közötök nincs e g y e t l e n emberi lényhez sem.
Massimiliano Prospero dArco
2024. szeptember 23. 10:56
nem véletlenül utálják a romániai magyarok kelemen hunort
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!