Lövöldözés volt Moszkvában, többen meghaltak

2024. szeptember 19. 09:29

Cégügyeken kapott össze egy válófélben lévő házaspár.

2024. szeptember 19. 09:29

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

 

Lőfegyveres konfliktus tört ki szerdán Moszkva belvárosában, a Romanov Dvor üzletháznál, amikor többen megpróbáltak behatolni a Wildberries orosz webáruház központjába. Két biztonsági őr életét vesztette. A Wildberries és a Russ egyesített vállalat közös sajtószolgálata a TASZSZ hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy Vlagyiszlav Bakalcsuk, a webáruház társtulajdonosa megpróbált többedmagával behatolni a cégirodába.

A rendőrség szerint egy húsz-harminc fős csoport betörte az üveget az épület bejáratánál, amire lövöldözés tört ki.

Tatyjana Bakalcsuk, a Wildberries alapítója és a cég részvényeinek 99 százalékának tulajdonosa a történteket a cég „ellenséges elfoglalására tett sikertelen kísérletnek” nevezte. Vlagyiszlav Bakalcsuk, aki a fő részvénytulajdonos férje, azt állította, hogy üzleti tárgyalásra érkezett az épülethez, és hogy az emberei fegyvertelenek voltak, a Wildberries ezzel szemben azt a tájékoztatást adta, hogy a férfit nem várták egyeztetésre, és éppen az ő testőrei nyitottak tüzet elsőként.

Az incidensnek a két halott mellett hét sérültje is van. Ketten közülük a bűnüldöző szervek tagjai.

Az Interfax hírügynökség szerint a rendőrség mintegy harminc embert előállított. Sajójelentések szerint fegyveresek jelentek meg a Wildberries egy másik, a Dinamo metrónál lévő irodájánál is. Az incidens miatt büntetőeljárás indult emberölés és tiltott fegyverbirtoklás címén.

A Wildberries, az egyik legnagyobb orosz online kiskereskedelmi cég, június közepén jelentette be, hogy egyesülni fog a kültéri reklámokat üzemeltető Russ céggel egy új digitális kereskedelmi platform létrehozása érdekében. Ezt Vlagyiszlav Bakalcsuk, a cégrészvények egy százalékának tulajdonosa ellenezte. Tatyjana Bakalcsuk július 30-án beadta a válópert.

A Lomonoszov nevét viselő Moszkvai Állami Egyetem újságíró hallgatói szerdán biztonsági okból órákig nem hagyhatták el karuk épületét, amely a Romanov Dvor mellett található.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 17:39
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­­k­­e­l­­d­­ ­­a­­ ­s­­z­e­­x­i­ ­­­p­u­­­n­c­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
survivor
2024. szeptember 19. 13:44
maffia -vita . És ?
genusnexxt
2024. szeptember 19. 11:52
Migránsok voltak Moszkvában Buksikáim? #pedofidesz #csicskaorban
cutcopy
2024. szeptember 19. 11:49
Mr és mrs. Smith..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!