Kijózanító nyilatkozat érkezett Amerikából Ukrajnával kapcsolatban

2024. szeptember 09. 07:04

Stratégiailag célzott volt a legutóbbi orosz támadás, hiszen az elpusztított hírközlési intézetben képezték ki az ukrán tiszteket a fegyverrendszerek és légi eszközök irányítására.

2024. szeptember 09. 07:04
null

Nyitókép: UKRAINE EMERGENCY MINISTRY PRESS SERVICE / AFP

Douglas McGregor nyugalmazott ezredes, aki korábban a Pentagon vezető tanácsadója volt, a RIA értesülése szerint kijelentette, hogy a poltavai katonai hírközlési intézetre az orosz erők által mért csapás súlyos veszteséget jelent az ukrán fegyveres erők (AFU) számára.

Az orosz rakétatámadások után az ukrán mentőszolgálatok folyamatosan dolgoznak a városban, ahol a legfrissebb információk szerint legalább 55 ember vesztette életét, és több mint 300-an megsérültek meg. McGregor az X közösségi oldalán a helyzetre utalva úgy fogalmazott, hogy 

az ukrán hajó elsüllyed”.

A nyugalmazott tiszt szerint a támadás az egész világ számára egyértelművé tette az oroszok szándékait illetve azt is, hogy a csapás stratégiai szempontból is kiemelten fontos volt. „Oroszország nem viccel, hanem komolyan gondolja. A katonai intézet, amelyet eltaláltak, stratégiailag helyes célpont volt, hiszen itt képezték ki az ukrán tiszteket a fegyverrendszerek és légi eszközök irányítására” – fogalmazott McGregor.

Szeptember 3-án, kedden Poltavában két robbanás rázta meg a várost a légiriadó közepette. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint precíziós csapást mértek az AFU 179. közös kiképzőközpontjára, ahol külföldi oktatók vezetésével kommunikációs és elektronikai hadviselésben jártas szakembereket, valamint pilóta nélküli légi járművek (UAV) kezelőit képezték ki, akik oroszországi polgári célpontok ellen irányították a támadásokat.

Egy magas rangú katonai forrás a RIA Novosztyi hírügynökségnek arról számolt be, hogy a támadás következtében mintegy 500 szakember – köztük európai zsoldosok – vesztette életét vagy sebesült meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. szeptember 09. 19:05
://balmix.hu/hu/kulfoldi-elemzesek/92472-https-www-telepolis-de-features-welt-als-schlachtfeld-usa-fuehren-in-78-staaten-weiter-schmutzige-kriege-9544508-html-seite-all?screen_width=1280
mandula0525
2024. szeptember 09. 18:25
Iskola példája a double tap-nek. Egy poltavai blogger szerint 670 halálos áldozat volt. Mr. Iskander megint tette a dolgát.😂 A diákok sírjára fel lehet írni, hogy "Tanulmányait befejezte" 😂
Dominik
2024. szeptember 09. 14:46
Megint kiderült, hogy célzottan katonai célpontot támadtak és próbálták elkerülni a túl sok civil áldozoatot
B_kanya
2024. szeptember 09. 10:17
"counter-revolution 2024. szeptember 09. 07:30 "CRAZY: 760 bodies after the Poltava strike and growing! Local residents report that as a result of the Iskander's attack on the military school in Poltava, there are already 760 bodies in the local morgue." Abban mondjuk civilek (=természetes halállal meghaltak) is lesznek a valamikor 320 ezres Poltavából, de az nem lehet több kb. 300 főnél... Ha van még hűtése 24 órában a hullaháznak. Ha nincs, akkor sokkal rövidebb idő alatt el kell temetni mindenkit így 30 fokokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!