Kalauz nélküli vonatok német módra: nem kell ellenőrizni az erőszakos migránsok jegyeit

2024. szeptember 18. 20:50

A német utasok viszont továbbra sem bliccelhetnek.

2024. szeptember 18. 20:50

Nyitókép: Thomas Banneyer/picture alliance via Getty Images

Türingia tartományban a kalauzok engedélyt kaptak arra, hogy ne ellenőrizzék a „külföldi utasok” jegyeit „veszélyes helyzetekben”. Az illegális migránsok erőszakos videlkedése az utóbbi években egyre nagyobb problémát okoz a német vasúttársaságoknak – írta a Remix News.

A Thüringer Allgemeine vasárnap arról számolt be, hogy a kalauzokat arra szólították fel, hogy igyekezzenek minél jobban lenyugtatni a „problémás utasokat”, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy engedik őket jegy nélkül utazni.

A német lapot egy házaspár kereste meg, akik nemrégiben a Süd-Thüringen-Bahn üzemeltetésében álló vonaton utaztak, és észrevették, hogy

a kalauzok láthatóan külföldi utasoknak nem ellenőrzik a jegyeit, míg a német utazóktól továbbra is elkérik a jegyeket ellenőrzésre. 

A lap megkeresésére a vasúttársaság szóvivője először tagadta a vádakat, és azt állította, hogy a külföldi utasok jegyeit „valószínűleg ellenőrizték, mielőtt a házaspár felszállt volna a vonatra”.

További kérdésekre azonban a vasúttársaság elismerte, hogy a kalauzok szabadon dönthetnek úgy, hogy nem kérik el a jegyet, ha fenyegetve vagy megfélemlítve érzik magukat.

Ugyanez a vasúttársaság legutóbb akkor került a címlapokra, amikor üzemi tanácsa levélben panaszkodott Bodo Ramelow thüringiai baloldali miniszterelnöknek a migránsok tömegközlekedési eszközökön tanúsított elviselhetetlen viselkedése miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

A Remix News hozzátette, hogy a civilizált közösségi közlekedés ellehetetlenülése nem csak Németországot érinti. A szomszédos Franciaországban az utóbbi időben az egekbe szökött a tömegközlekedési eszközökön elkövetett bűncselekmények száma, ami egybeesik a migrációs hátterű gyanúsítottak számának drámai emelkedésével.

A francia belügyminisztérium statisztikai hivatala, az SSMSI tavaly szeptemberben közölt éves adataiból kiderült, hogy

Párizs nagy régiójában a tömegközlekedési eszközökön elkövetett erőszakos rablások és egyéb erőszakos bűncselekmények – beleértve a szexuális támadásokat is – 69 százalékát külföldi állampolgárok követték el.

Az adatokat közelebbről megvizsgálva kiderült, hogy az ilyen bűncselekmények 52 százalékáért egyedül az afrikaiak felelősek, miközben Franciaország lakosságának mindössze 3,2 százalékát teszik ki.

Franciaország egész területén a tömegközlekedési eszközökön elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos gyanúsítottak 55 százaléka külföldi állampolgár – derült ki az adatokból.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dominik
2024. szeptember 19. 04:57
"Franciaország egész területén a tömegközlekedési eszközökön elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatos gyanúsítottak 55 százaléka külföldi állampolgár" Van egy olyan érzésem, hogy a maradék 45% között is elég magas a "francia állampolgársággal rendelkező", de igazából etnikailag és származásilag nem francia....
Tasi János
2024. szeptember 19. 01:14
A nyomorultak ide menekültek az elviselhetetlen életkörülményeik miatt, nem IS sejtették, hogy az elviselhetetlen életkörülmények OKA BENNÜK REJLIK! A civilizáció hiányát, amiben felnőttek közénk hurcolták és most, hogy már köztünk élnek innen IS hamarosan tovább kell menekülniük, hogy további élettereket mérgezzenek a TOXIKUS LÉTÜKKEL...
JohnnyBeGood
2024. szeptember 18. 22:57
Nálunk is ilyena helyzet és ugyanez a megoldás készül a problémára. Rengeteg MÁV ellenőrt támadnak meg-
Zolotarjov
2024. szeptember 18. 22:41
Migringyen..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!