Izraeli légicsapás ért egy iskolát a Gázai övezetben, legalább huszonketten meghaltak

2024. szeptember 21. 16:19

A gázai egészségügyi minisztérium szerint az áldozatok többnyire nők és gyerekek.

2024. szeptember 21. 16:19
null

Nyitókép: Képernyőkép

Legalább huszonkét emberrel végzett egy belső menekülteket elszállásoló iskolát ért izraeli légicsapás Gázavárosban – közölték szombaton a palesztin hatóságok. Az izraeli hadsereg jelentése szerint a Hamász egyik parancsnoki központjára mértek csapást.

Többnyire nők és gyerekek haltak meg a szombati légicsapásban

 – közölte a gázai egészségügyi minisztérium. 

A Hamász által irányított kormányzati médiahivatal tájékoztatása szerint 13 gyerek és 6 nő van a halottak között. Az izraeli hadsereg azonban azt állítja, hogy az egykoron iskolának használt épületben a Hamász parancsnoki központja működött, és újfent azzal vádolta a palesztin szervezetet, hogy polgári létesítményeket használ katonai célokra. A Reuters helyszíni felvételein felrobbantott falak és kiégett bútorok láthatók, az egyik szoba mennyezetén pedig lukak, melyeken át az emberek a holmijukat próbálták kimenteni. 

Az egyik szemtanú, Szaid al-Malahi beszámolója szerint a két rakéta az iskola játszóterén levő gyerekeket és nőket találta el, a közelben egyetlen férfi sem tartózkodott. A Gázai övezet déli részén található Rafahban négy egészségügyi dolgozóval végzett egy minisztériumi raktárépületeket eltaláló izraeli légicsapás - közölte a gázai egészségügyi minisztérium, hozzátéve, hogy a mentők nem tudtak a halottak vagy a sérültek közelébe jutni. Az izraeli hadsereg közleményben tudatta, hogy a május óta Rafahban tevékenykedő csapatai az elmúlt hetekben több tucat fegyveressel végeztek, továbbá felszámolták a katonai infrastruktúrát és az alagútaknákat is.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 19:40
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­k­e­l­­d­ ­­a­ ­s­­z­­­e­­x­­i­­ ­­p­u­n­­­c­­­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Gordon.
2024. szeptember 21. 19:37
Mit olvashatunk itt? Iskola, 22 halott, amiből 19 gyerek és nő... De ez a dolog valahogy nagyon nem stimmel! Sem az arányok nem életszerűek, sem az állandó iskola-motívum felbukkanása. Megrendezett szaga van a dolognak, az a gyanú merül fel. Izraelnek egyáltalán nem érdeke civilek bombázása! Ez inkább a Hamasz érdeke, nekik a saját lakosság veszteségei nem számítanak, sőt ennek az előídézése volt kezdettől az egyik cél - ezzel Izraelt el lehet ítéltetni világszerte. Nagyrészt erre ment ki kezdettől az egész Hamasz-támadás, amit Izrael nem hagyhatott válasz nélkül. Mi történik valójában? Vagy a Hamasz tényleg beköltözik a civilek elfoglalta épületekbe, számítva a csapásra, de nem törődve az áldozatokkal, de van egy másik szcenárió is: ezt a hírt kelti, ezt a látszatot játssza meg és "értesíti" erről az IDF-et. Ha Izrael lépre megy, működött a propaganda-akció. Az eredmény ugyanaz.
counter-revolution
2024. szeptember 21. 19:35
Semmi gond nem volt a Közel-Keleten, amíg a terrorista askenázi kamuzsidók oda nem tolták a patkány pofájukat.
mandiner-8as
2024. szeptember 21. 19:32
A hamasz a ciivil halottakat nyilván belekalkulálta. Izrael ezen az egészen csak veszíthet: vagy azért mert az iskolából lövik rájuk a rakétát, vagy azért, mert arab gyerekek haláláért felelnek. Majd megnézném, hogyan viselnék az itt acsarkodó magyar honfitársak, ha golyófogó gyerekek háta mögül támadnák őket, családjaikat és hazánkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!