Háború- és bevándorláspárti asszisztenseket kaptak a TISZA Párt EP-képviselői

2024. szeptember 25. 19:32

Úgy tűnik, újabb ígéretüket szegték meg Magyar Péterék.

2024. szeptember 25. 19:32

Nyitókép: AFP/ATTILA KISBENEDEK

 

Úgy tűnik, csúnyán átverte a támogatóit a TISZA Párt. A Magyar Péter által vezetett párt néhány hónapja még azt ígérte, hogy a támogatói közül pályázó emberek közül fogják kiválasztani azokat, akik majd a párt EP-képviselői mellé kerülnek asszisztensként, segítik munkáikat.

Az EP honlapja szerint azonban a tiszás képviselők mellé végül nem csak a párt támogatóiból kiválasztott személyek, de a háttérben már eddig is a háborúpárti és Magyarországot támadó képviselőket segítő asszisztensek kerültek. 

Szeptember óta Dávid Dóra, a TISZA Párt EP-listájának vezetője Björn Alexander Warrentól kapja majd a jobbnál jobb tanácsokat.

Warren, mielőtt Dávid Dóra asszisztenseként kezdett volna dolgozni szeptember elején, ezt megelőzőn Radoslaw Sikorskival dolgozott együtt Brüsszelben – 2021 március és 2023 december között, vagyis az orosz-ukrán háború kitörése idején is.

Ezt is ajánljuk a témában

Sikorski jelenleg a lengyel külügyminiszter, aki nemrég arról beszélt, hogy vissza kell kényszeríteni a frontra az ukrán férfiakat, korábban pedig a magyar miniszterelnök békemisszióját is kritizálta. Az Északi Áramlat felrobbantását pedig az X-en közzétett – azóta már törölt posztban – köszönte meg az Egyesült Államoknak.

Warren, Sikorski munkáját különös tekintettel a kül- és biztonságpolitikára és kifejezetten az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokra összpontosítva segítette.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

Facebook

Idézőjel

Na, ilyen az, amikor valaki nem a saját nemzeti érdekei, hanem a nagyhatalmi protektora érdekei mentén határozza meg az országa külpolitikáját.

Az asszisztens korábban egy másik lengyel politikus, Danuta Hübner munkatársa volt, Hübner az Európai Unió regionális politikáért felelős biztosának pozícióját is betöltötte.

Hübner nemrég – szeptember elején – „Lengyelország és Magyarország: Demokrácia kontra autokrácia Közép-Európában és azon túl” címmel tartott beszédet egy brüsszeli rendezvényen.

Hübner Sikorskihoz hasonlóan a lengyel balliberális miniszterelnök, Donald Tusk párttársa.

Tovább vihetik a Momentum „örökségét” 

A TISZA Párt többi képviselője mellé is külföldi és balliberális nézeteket valló asszisztensek kerültek. Gerzsenyi Gabriellának az olasz Antonio Carnieletto dolgozik majd. Lakos Esztert Francesco Pettinari segíti majd.

Ők mindketten a Renew Europe frakciójánál dolgoztak korábban.

A balliberális Renew volt az a frakció, amelynek a momentumos Cseh Katalin és Donáth Annak is tagja volt, egészen addig, amíg a Momentum – éppen a TISZA Párt megjelenésének köszönhetően – ki nem esett az EP-ből.

A Renew az utóbbi években a többi baloldali frakcióval együtt követelte Magyarország megbüntetését és a legtöbbet tette azért, hogy hazánk ne juthasson hozzá az őt megillető uniós forrásokhoz. Továbbá a Renew Ukrajnával kapcsolatban háborúpárti álláspontot képvisel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Valószínűleg a háború mellett a migráció kérdésében is az európai baloldal oldalára állnak majd Magyar pártjának képviselői.

Kulja András egyik asszisztense Danai Spentzou, aki korábban egy görög néppárti EP-képviselővel dolgozott, valamint a Menekültek és Száműzöttek Európai Tanácsánál – amely közel 120 szervezetből áll – volt gyakornok.

A szervezet a következőkkel foglalkozik: jogi segítségnyújtás, a kormányzati politikák befolyásolása, a nyilvánossághoz intézhető „hatékony üzenetek” kidolgozása.

A múlt héten egyébként a Tisza Párt képviselői meg is mutatták valódi arcukat, habár a kampányban azt ígérték, hogy a magyarok érdekeit fogják képviselni az EP strasbourgi plenáris ülésén háborúpárti javaslatot támogattak – a Demokratikus Koalíció képviselőivel együtt.

Gál Kinga a Fidesz EP-képviselője felhívta a figyelmet, hogy az elfogadott szöveg továbbá nevesítve támadja a magyar kormányt békepárti álláspontja miatt, alaptalan vádaskodásokat tartalmazott. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Na ki lett Dávid Dóra brüsszeli asszisztense? Tán egy tehetséges magyar fiatal?


 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 22:52
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­ ­­­s­z­­e­­x­i­­­ ­p­­­u­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
2024. szeptember 25. 22:48 Szerkesztve
Magyar Péter esetében azért is határozott ellenjavallat a politika, mint foglalkozás, mert ö, - pszichológiai terheltsége folytán -, abszolut nem egy team-ember, egész egyszerüen képtelen másokkal harmonikus egységben együtt dolgozni, pedig ez a politikában az egyszeregy. Az ilyen emberek számára, mint ö, ugyanis az együttmüködés egy félelmetes, riasztó dolog, mert ha neki adott esetben mások véleményét kell elfogadnia, azt vereségként éli meg, erröl nem tehet, ezen nem tud változtatni. Elkerülhetetlenek az ilyen emberekkel a terméketlen, értelmetlen viták egy teamben, mert ök a körömszakadtáig harcolnak a maguk "igazságáért". Ezért ök mindig olyan poziciókra törekszenek, ahol nem kell egyezkedni másokkal. Én nagyon tudnám azt ajánlani Orbánnak és a kormánynak, hogy bízzanek meg egy pszichológust, hogy az mérje fel Magyar Pétert, mint politikai veszélyforrást. Mert szerintem a kormánynak a problémáról göze sincs, azt hiszik, hogy itt politikai jelenségröl van szó. Ez nem igaz.
2024. szeptember 25. 22:31 Szerkesztve
Magyar Péter azt nem gondolta át, hogy lehetetlen a hazájának is és az uniónak is megtenni a kívánságát. Az unió kívánság az, hogy hagyjuk magunkat gyarmatosítani, eresszük el a szuverenitásunkat. Ha ezt Petya megteszi, úgy lesz seggberugva, hogy átlépi a fénysebességet. Ha meg nem teszi meg, akkor még jobban kitaszított lesz az unióban mint Orbán, mert OV legalább egy bölcs, kiszámítható, tekintélyes ember, az unió lakossága lelkesedik érte. Magyar Pétert meg senki se szereti. Weber is csak addig vigyorog vele egy szelfin, amig azt gondolja, hogy Orbánt ennek a jött-ment szélhámosnak a segítségével mozdíthatja el. De még ö is csalódni fog MP-ben. Öbenne mindenki csalódni fog.
Palatin
2024. szeptember 25. 22:23
Egy óvodába jártam Petyával, az ellenségeim azt mondják, hogy "meglátszik rajtam". A tréfát félretéve, Petinek giliszta volt a jele, - szerette a hosszú vékony dolgokat, mert azokat mindenhova be tudta dugni -, és arról volt nevezetes, hogy mindig ledöntötte azokat a homokvárakat, amelyek magasabbak voltak az övénél, továbbá hogy többször is magnóra vette a WC-öblítö hangját. Én egyszer úgy tettem próbára, hogy ástam elöször egy félméteres gödröt a homokba, és annak az aljától számítva építettem egy 20 cm-el magasabb várat, mint a Petié volt, de az ugye így is alacsonyonabbnak látszott az övénél. Aztán megkérdeztem töle, hogy "Petya, ezt is ledöntöd?" Egy darabig tünödött, aztán azt mondta; "Megkérdezem az óvó nénit." Az óvónéni nem akart vitát közöttünk, ezért békítöleg azt mondta, hogy: "Petike várjunk néhány évet, majd ha leérettségiztél, magad is el tudod dönteni, hogy melyik vár magasabb." Ebben maradtunk, de azt hiszem, hogy Petike ma sem tudná megmondani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!