Feltétel nélkül fog kapitulálni – keserű jövőt jósol az orosz parancsnok Zelenszkijnek

2024. szeptember 27. 08:11

Az orosz-ukrán háború még az idén véget ér, és Moszkva győzni fog Ukrajnával szemben – véli Aptij Alaugyinov tábornok.

2024. szeptember 27. 08:11
null

Nyitókép: OZAN KOSE / AFP

 

Aptij Alaugyinov tábornok, az orosz Ahmat különleges műveleti egység parancsnoka a TASZSZ-nak nyilatkozva kijelentette, hogy az orosz erők olyan sikereket érnek el a „különleges műveleti zónában” (Ukrajnában), hogy az ukrán vezetés hamarosan kénytelen lesz megadni magát – adta hírül a Portfólió

Alaugyinov szerint az orosz offenzíva jelentős előretörést mutat Toreck és Csasziv Jar térségében, és az ukrán haderő egyre nehezebb helyzetbe kerül, állítása szerint egyre több ukrán egység adja fel állásait és vonul vissza. A tábornok hozzátette, hogy ha a helyzet így folytatódik, 

mindegy, Zelenszkij milyen engedményeket kap amerikai mestereitől, rövidesen feltétel nélkül kapitulálni fog”.

Alaugyinov korábban többször is kifejtette, hogy az orosz-ukrán háború még az idén véget ér, és Moszkva győzni fog Ukrajnával szemben, de most nem emelte ki ezt az álláspontját. Az Alaugyinov által tett állításokat független forrásokból nem lehet megerősíteni, ugyanakkor tény, hogy az elmúlt két hónapban az orosz erők jelentős területeket foglaltak el a Donbaszban.

Ezzel egy időben Volodimir Zelenszkij jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol Joe Biden elnökkel és kormányával folytat tárgyalásokat további fegyvertámogatásokról és engedményekről.

Ezt is ajánljuk a témában

Trump: Ukrajna nincs többé

„Ha egy rossz egyezséget kötöttünk volna, az is jobb lett volna, mint ez. Ukrajna egy kicsit engedett volna, és ma mindenki élne” – fogalmazott az amerikai elnökjelölt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
seherezade-2
2024. szeptember 27. 10:08
Itt a lényegi mondanivaló az új műveleti cél: Ukrajna feltétel nélküli megadásáig fog tartani a háború. Az ukránok elszalasztották a békekötés lehetőségét, most már asztalhoz kényszerítenék az oroszokat, miközben az ehhez fűződő orosz érdekek megszűntek. Kb ennyi...
hátakkor
2024. szeptember 27. 09:50
Jobbak az ilyen 3 hónapos jóslatok, hamarabb kiderül bejött-e.
sexykitty-5000094
2024. szeptember 27. 09:36
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­k­­­e­l­­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­x­i­ ­p­­u­­n­­­c­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
békalepcse2.0
2024. szeptember 27. 09:32
Baljóska! Oroszország élet halál harcát vivja a nyugati internáci uralom ellen! A nyugat célja oroszország felprédálása és ha gyorsan győznének akkor meg is csinálnák. Az meg oroszok millióinak életébe kerülne!!! Jobb ez így hogy szép komótosan a nyugati internáci hatalom felprédálja magát. Végre béke lesz a világban jó idöre és talán még a libsi intenáciktól is megszabadulhatunk egy általuk módszeresen kiprovokált polgárháborúban, lápmavasas akció keretében. Nem vágyom rá, egyszerűbb lenne ha agyat növesztenétek és megismernétek a normalitás világát, ami jelenleg olyannyira undorító számotokra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!