Evés közben jön meg az étvágy: Románia nagyra törne az új Európai Bizottságban

2024. szeptember 01. 17:18

Az EP-választáson sikereket elérő román szocialisták magabiztosak a bizottsági pozíciók kiosztása kapcsán.

2024. szeptember 01. 17:18
Turkiye - EU High-Level Trade Dialogue meeting in Brussels

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Maszol értesülése szerint Victor Negrescu, a szociáldemokrata párt (PSD) EP-képviselője és az Európai Parlament alelnöke bízik abban, hogy pártjának sikerül kiharcolnia egy befolyásos portfóliót az Európai Bizottságban, Románia számára.

Az európai szocialisták erőteljes támogatását élvezi Románia

– szögezte le a politikus.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az Európai Szocialisták Pártjának (PES) vezetői már többször kifejezték, hogy Bukarest akár az Európai Bizottság egyik alelnöki posztját is megérdemelné. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egy jelentős portfólió megszerzéséhez a hazai politikai erők összefogása is szükséges. Negrescu kiemelte, hogy a PSD jelenleg a legbefolyásosabb román párt az Európai Parlamentben, nemcsak a képviselők száma, hanem a megszerzett fontos szakbizottsági és házbizottsági posztok alapján is.

Hallatni tudjuk Románia hangját Brüsszelben

– fogalmazott.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. szeptember 02. 04:04
Nicolae Bacilu befolyást szeretne... (Majd megbolondítja Ursulát egy finom tejszínes haslevessel és kukoricapuliszkával. [Igen, disznóhas!])
BAJA
2024. szeptember 01. 18:44
youtu.be/S8_aO-A6eNk?si=W0GOGo9Ol77CjZL6
Tehetős Totó
2024. szeptember 01. 18:00 Szerkesztve
Közben Ursula visszautasította Negrescut, női kvóta jelölt kell neki. Ez a legfrissebb hír!
Medici
2024. szeptember 01. 17:59
"Hallatni tudjuk Románia hangját Brüsszelben" Veszélyben a Tiszántúl! Ezek a román hangok egyszer már értő fülekre találtak Párizsban. Kérdés, hogy a román kurvák mikor érkeznek az Atomium városába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!