Erre Von der Leyen sem számíthatott: példátlan lépéssel üzentek az Európai Unió országai

2024. szeptember 03. 16:32

Több tagállam sem foglalkozott érdemben az Európai Bizottság elnökének kérésével, miközben a Financial Times arra figyelmeztet, a belpolitikai gondok gyengíthetik Franciaország és Németország hagyományos szerepét az Unióban.

2024. szeptember 03. 16:32
VON DER LEYEN, Ursula

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Az Európai Unió gépezetei általában akkor működnek a leghatékonyabban, ha Franciaország és Németország együtt ad stratégiai iránymutatást és lendületet, ám az egyre erősödő belpolitikai gondok gyengíthetik a hagyományos szerepük betöltését – írja a Financial Times, amely szerint az Európai Parlamentben most a nemek közötti egyenlőség politikája van napirenden a biztosok jelölésekor.

A mód, ahogyan sok tagállam elhanyagolta Ursula von der Leyen kérését, mely szerint egy férfit és egy nőt jelöljenek, az EU kormányainak példátlan mértékű tiszteletlenségét mutatja a megválasztott elnökkel szemben

– szögezte le a cikk.

A szerző megjegyzi, ez is bizonyítja, hogy az EU nem föderáció, hanem hibrid szervezet, ahol sok nemzeti szuverenitás egyesül, de a központ gyenge marad.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. szeptember 04. 10:14
Persze a nemi kvóta a legfontosabb kérdés az EU-ban, a háborúzás mellett...
Martell 2
2024. szeptember 03. 23:15
Örüljön az aszott vén kurva hogy Merkel barátnőjeként megkapta az állást.
Csigorin
2024. szeptember 03. 18:49
talan eloszor egyeztetni kene informalisan mielott hivatalosan is kimond egy kerest a kozponti arrogancia megbosszulta magat
Robert69
2024. szeptember 03. 18:43
Talán ha tényleg kérte volna és nem diktál..........de fordítva ül a lovon olyan jogköröket kreált magának az EB trükkökkel, hogy már úgy érzi mindent megtehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!