Brit figyelmeztetés a Libanont ért rakétatámadás után: „Azonnal hagyják el az országot”

2024. szeptember 27. 22:53

A Libanonban tartózkodó brit állampolgároknak azonnal távozniuk kell.

2024. szeptember 27. 22:53
null

Nyitókép: AFPa

A brit kormány kemény figyelmeztetést adott ki a Közel-Keleten történt legújabb rakétatámadás kapcsán. A pénteken Beirútban történt támadást követően, amely a Hezbollah főhadiszállását érte, a brit külügyminisztérium arra szólította fel állampolgárit, hogy azonnal hagyják el Libanont, lehetőleg már a következő elérhető járattal 

A Libanonban tartózkodó brit állampolgároknak azonnal távozniuk kell. A következő elérhető járattal el kell utazniuk. Azon dolgozunk, hogy növeljük a kapacitást és biztosítsuk a brit állampolgárok számára a távozáshoz szükséges helyeket

 – olvasható a brit kormány figyelmeztetésében.

Ahogy lapunk okrábban megírta, pénteken Izrael jelentős csapást mért Libanon déli városrészére, ahol a Hezbollah síita terrorszervezet főhadiszállása található. Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy a célpont Haszan Naszrallah, a terrormilícia vezetője volt. Naszrallah sorsáról egyelőre ellentmondásos információk érkeztek. A libanoni hadsereg a megelőzés érdekében biztonsági kordont húzott a libanoni amerikai nagykövetség épülete köré.

Irán bejrúti nagykövetsége, amely szoros kapcsolatban áll a Hezbollahhal, közleményében úgy fogalmazott, hogy a támadás „megváltoztatja a játék szabályait”

Kétségtelen, hogy ez az elítélendő bűncselekmény és a meggondolatlan magatartás súlyos eszkalációt jelent, amely megváltoztatja a játékszabályokat, az elkövető pedig megfelelő büntetést fog kapni

– közölték.

A libanoni egészségügyi minisztérium jelentése szerint legalább két ember meghalt, és 76-an megsérültek a támadás következtében. Nadzsib Mikáti libanoni ügyvivő miniszterelnök, aki az ENSZ Közgyűlésén tartózkodik New Yorkban, azt nyilatkozta, hogy a légicsapás bizonyítja, Izrael nem törődik a Hezbollah és a közte lévő tűzszünet elérésére irányuló nemzetközi erőfeszítésekkel.

Ezt is ajánljuk a témában

Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy az Egyesült Államok előzetesen nem volt tisztában Izrael terveivel. Közben az izraeli hadsereg arról számolt be, hogy két, Libanon felől érkező csapást sikerült elhárítaniuk Észak-Izraelben. Szafed városában pedig megszólalta a légvédelmi szirénák.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sormar-2
2024. szeptember 28. 00:52
Hülye! Előtte kellett volna baszki!
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 23:42
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­­­k­­­e­l­­d­­ ­a­ ­­s­­z­­e­­x­­i­ ­­p­u­­­n­c­­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!