A Hezbollah bejrúti parancsnokságára mért izraeli légitámadás jelentős pusztítást hagyott maga után (FOTÓK)

2024. szeptember 27. 21:09

Az izraeli támadásnak egy halálos és mintegy ötven sebesült áldozata van.

2024. szeptember 27. 21:09
null

Nyitókép: Ibrahim AMRO / AFP

Az izraeli hadsereg (IDF) az Iránból támogatott Hezbollah libanoni síita milícia központi parancsnokságának épületét támadta Bejrútban, nem világos, hogy abban az időpontban ott tartózkodott-e a szervezet vezetője, Haszan Naszrallah sejk.

Füst száll Bejrút déli külvárosai felett egy izraeli csapás során 2024. szeptember 27-én. Egy Hezbollahhoz közeli forrás szerint a Bejrút déli külvárosait ért nagy erejű izraeli csapások hat épületet tettek a földdel egyenlővé. (Fotó: AFP)

Az IDF szóvivője, Daniel Hagari bejelentette, hogy csapást mértek a Hezbollah civil épületek alá épített központi főhadiszállására Bejrút Dahíja nevű, a szervezet fellegvárának számító negyedében, de azt nem közölte, hogy Naszrallah volt-e a célpont.

A helyszínről származó felvételek jelentős pusztítást mutatnak a helyszínen, több épület teljesen összedőlt. Izrael azt próbálja kideríteni, hogy ott tartózkodott-e, és ha igen, jelenleg milyen állapotban van Haszan Naszrallah sejk. Hagari közölte, hogy jelenleg nincs változás a polgári védelmi utasításokban.

Ezt is ajánljuk a témában

A ynet nevű izraeli hírportálnak nyilatkozó libanoni biztonsági forrás szerint péntek este Izrael a háború kezdete óta a legsúlyosabb támadását hajtotta végre a libanoni főváros déli kerületeiben, és a megtámadott helyen gyakran voltak jelen a Hezbollah magas rangú vezetői.

A szaúd-arábiai al-Arabija hírcsatorna szerint kudarcot vallott Naszrallah likvidálásának kísérlete. Egy Hezbollahhoz közeli, de meg nem nevezett forrás azt állította, hogy a sejk sértetlen. A mozgalom tévéje, az al-Manar arról számolt be, hogy 

az izraeli támadásnak egy halálos és mintegy ötven sebesült áldozata van.

 

A libanoni hadsereg katonái a földdel egyenlővé tett épületek romjai fölött gyülekeznek, miközben az emberek a lángok elől menekülnek, miután izraeli légicsapások érték Bejrút déli külvárosának Haret Hreik negyedét 2024. szeptember 27-én. (Fotó: Ibrahim AMRO / AFP)

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. szeptember 27. 21:33
az oroszok is így kellett volna a kijevi kormány negyed ellen - zselé már elfolyósodott volna
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 21:14
🍓 ️ ­É­r­t­­é­k­­­e­­l­­d­ ­­a­ ­­s­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­­c­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!