Bloomberg: olyan történt Magyarországon, amire senki sem számított

2024. szeptember 11. 09:33

A szaklap értékelése szerint a vártnál is jobban csökkent az áremelkedés üteme Magyarországon, a friss adatok pedig új utat nyitnak a Magyar Nemzeti Bank döntéshozói előtt.

2024. szeptember 11. 09:33

Nyitókép: AFP/Piero Cruciatti

A vártnál is jobban csökkent az infláció Magyarországon – írja a Bloomberg, amely kiemeli, hogy a fogyasztói árak augusztusban éves szinten 3,4 százalékkal emelkedtek, ami az elmúlt három és fél év leglassabb üteme.

A cikk idézi Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, aki azt mondta,

az inflációs aggodalmak túlzóak, mivel az árnövekedést végleg legyőzte a kormány.

Virovácz Péter, az ING közgazdásza szerint a friss adatok egyértelműen megnyitják az utat az MNB döntéshozóinak egy 25 bázispontos alapkamat-csökkentés felé, de hozzátette, hogy a kamatmérséklési szünet meghosszabbítása is reális lehetőség.

Mint megírtuk, a legfrissebb adatok alapján az élelmiszerek terén sem kell nagymértékű drágulásra számítani a továbbiakban.

Ezt is ajánljuk a témában

Megjelentek a legfrissebb inflációs adatok, már azt is látni belőlük: fognak-e drágulni az élelmiszerek

Az élelmiszerek terén sem kell nagymértékű drágulásra számítani a továbbiakban, és a pénzromlás üteme összességében is mérséklődött idén augusztusban. A pénzügyi, a távközlési vagy az üdülési szolgáltatások viszont felfelé húzták az indexet. Az idén így éves átlagban 4 százalék alatt maradhat az infláció üteme – véli a Makronóm Intézet elemzője.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toronyőr
2024. szeptember 13. 10:40
Magyar Péter állítólag tökön szúrta magát.
Sándor
2024. szeptember 12. 19:09
A magyargyűlölő neolibernyák bolsevik lumpen prolik nagy bánatára
patriota-0
2024. szeptember 12. 11:34
Igen, de ez a zsarnok Orbán Viktornak köszönhető, aki báncsa a bankokat, meg a multikat. És különben is a magyarok érdekeit előbbre valónak tarcsa a hódító söpredéknél. Monnyon le!
bagira004
2024. szeptember 12. 11:20
Japánok találmánya . Orbánék is követik , országnak van adóssága (melyiknek nincs?) , de nemzeti bank kötvényeket bocsájt ki csak magyarok részére , ezt külföldi nem vásárolhatja . Magyar vásárlók pénzét az állam befekteti gazdasági érdekeltség szerint , kamatot a magyar emberek kapják meg , külföld nem tud csődöt okozni hirtelen a pénzét kivonja , magyarok pénze országon belül forog . Jól jár az ország a befektetők.Zárt rendszer . Japánoknál magyaroknál a gazdaságot működteti . Nem hülye aki kitalálta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!