Bepöccent a német védelmi miniszter: már a NATO-csapatok szállítását is szóba hozta a szövetség keleti szárnyára

2024. szeptember 26. 12:41

„Ukrajna talán az utolsó figyelmeztetés volt” – mondta Boris Pistorius.

2024. szeptember 26. 12:41
Lithuania, Vilna: German Defense Minister Boris Pistorius speaks to Parliament during his visit to Lithuania.

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A fokozott orosz fegyverkezés veszélyeire figyelmeztetett csütörtökön Boris Pistorius német védelmi miniszter a litván parlament előtt elmondott beszédében.

„Tanúi lehetünk annak, hogy Oroszország milyen gyors ütemben fokozza a fegyvergyártást, és milyen nagy erőkkel bővíti fegyveres erőt. Mindez nem hagyhat kétséget afelől: (Vlagyimir) Putyin (elnök) Oroszországa számára Ukrajna csak a kezdet” – mondta a német miniszter.

Ezt is ajánljuk a témában

Pistorius úgy vélte, hogy Moszkva igyekszik aláásni a társadalmi összetartást az Európai Unió és a NATO tagállamaiban, és ehhez különféle hibrid eszközöket használ. A német miniszter szerint Putyin számára a szabad és demokratikus életforma a valódi ellenség.

Ukrajna talán az utolsó figyelmeztetés volt”

– fogalmazott.

Boris Pistorius hozzátette: a német hadsereg készen áll arra, hogy az európai védelem és elrettentés egyik központi pillérévé váljon.

Kiemelte: Németország olyan logisztikai csomópont, ahonnan gyorsan lehet csapatokat mozgatni az Atlanti-óceántól a NATO keleti szárnyára.

Németország és Litvánia szeptember közepén megállapodást írt alá arról, hogy a balti országban egy német dandár állomásozhat, amely várhatóan 2027-re lesz működőképes. A dandár legfeljebb ötezer katonából áll majd, jelenléte állandó lesz. A tervek szerint Rudninkaiban, a fővárostól, Vilniustól délre, illetve Ruklában, Vilniustól északnyugatra állomásozik majd.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu-2
2024. szeptember 26. 19:59
Ez a Piss-torius ugyanannak a hannoveri mafiának a szülötte, ahonnét Pfizeruschi is származik. Agyament barom háborús uszítok. Megoldás csak tarkólövés lehet.
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:29
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­k­e­l­­d­­ ­a­­­ ­s­­z­e­x­­i­­ ­p­u­­­n­c­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
billysparks
2024. szeptember 26. 17:53
És ilyen barmok irányítják a nyugati hadseregeket? Ijesztő.
BBrutus
2024. szeptember 26. 17:53
1, Pistorius előbb nézzen szét az országában, hogy mely állam hadserege tartja megszállás alatt Németországot a 2.-ik világháború óta. 2, A döntés már megszületett. Lengyelország az USA első számú vazallusa, tehát ide telepítik az elrettentő központot. 3, Németországról is döntés született. Az iparát leépítik, a lakosságát keverik emberszerű lényekkel. A külügyminiszter asszonyt már egy nigger dugja annak ellenére, hogy férjnél van. De, egy fehér férfi nem férfi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!