Visszavágott a Kreml: Végzetes hibát követett el Zelenszkij

2024. szeptember 25. 16:55

„Ez egy mélységes tévedés, amelynek elkerülhetetlenül következményei lesznek a kijevi rezsimre nézve” – mondta Dmitrij Peszkov.

2024. szeptember 25. 16:55
Kreml

Nyitókép: ALEXEY DRUZGININ / ANTON DENISOV / R / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

„Végzetes hibának” nevezte szerdán az orosz elnöki szóvivő Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek azt a tervét, amely szerint kényszeríteni kell a békére Oroszországot. Dmitrij Peszkov szerint ennek következményei lesznek Kijevre nézve. Zelenszkij kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában kijelentette, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti háborút nem lehet csak tárgyalásokkal csillapítani, Moszkvát rá kell kényszeríteni a békére.

Peszkov újságírókkal folytatott telefonbeszélgetésén elmondta:

Az ilyen álláspont végzetes hiba, rendszerszintű hiba.

Ez egy mélységes tévedés, amelynek elkerülhetetlenül következményei lesznek a kijevi rezsimre nézve.” Hozzátette: Oroszország békét akar, de a kérdést nem lehet erőltetni. „Oroszország a béke híve, de azzal a feltétellel, hogy biztonságának alapjai biztosítva legyenek”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök még júniusban kifejtette, hogy Oroszország csak akkor vet véget az ukrajnai háborúnak, ha Kijev beleegyezik, hogy lemond NATO-csatlakozási törekvéseiről, és átadja a Moszkva által követelt négy régió teljes területét.

A Kreml szóvivője szerdai nyilatkozatában azt mondta, hogy az orosz erők bekerítették Vuhledart, egy megerősített bányavárost, amely 2022 óta az ukrán védelem támasza a Donyecki terület déli részén. „A dinamika pozitív” – tette hozzá. Az orosz védelmi minisztérium napi tájékoztatóján közölte, hogy erői elfoglaltak két kisebb falut Donyeck környékén, Hosztrét és Hrihorivkát.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csupatti
2024. szeptember 25. 18:44
Ukrán GYŐZELMI TERV: -KUNYERÁLÁS(szarul megy) -KÖVETELŐZÉS(szarul megy) -ZSAROLÁS(még működik,de szarul megy) Tényleg,miért nem nyesi már ki valaki ezt a magassarkúban táncoló Zselét? A Wagneres csávó gépe 2beszólás után hogy-hogynem lepottyant,Zselére ki vigyázhat,hogy minden reggel fel tud még ébredni??
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 18:28
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­k­e­­­l­­­d­­ ­a­ ­­­s­z­­­e­x­i­­­ ­­p­­­u­­n­c­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Kristály
2024. szeptember 25. 18:25
Putyin példát vehetne az Izreáli taktikából. Rendre kinyirják a vezéreket és felszámolják őket.
Akitlosz
2024. szeptember 25. 18:21
"Visszavágott a Kreml: Végzetes hibát követett el Zelenszkij" Na, ez már majdnem egészen origós cím! Halad a Mandiner. A gödör alján tovább lefelé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!