Az ukrán főparancsnok végül beismerte: nehéz a helyzet a keleti fronton

2024. szeptember 02. 05:57

A kijelentés a jéghegy csúcsa lehet csupán, mögötte az összeomlás dereng fel.

2024. szeptember 02. 05:57
null

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztály / AFP

Nehéz a helyzet az Ukrajna elleni orosz háború fő térségében, Kelet-Ukrajnában, de kijevi részről minden szükséges intézkedést megtettek, hogy ellenálljanak a támadásoknak – közölte vasárnap Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg főparancsnoka.

A helyzet nehéz az ellenség fő támadásának irányában, 

de késlekedés nélkül meghoztuk a szükséges intézkedéseket – írta a Telegram üzenetküldő alkalmazásban Szirszkij tábornok.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnapi közlése szerint az orosz csapatok elfoglalták a Donyecki régióban lévő Vijimka és Pticse települést, és 

az orosz hadsereg a hat ukrajnai frontszakasz közül négyen előrenyomult.

Az ukrán hatóságok közlése szerint legkevesebb három ember meghalt, és kilencen megsebesültek a Pokrovszktól 35 kilométerre délre fekvő Kurahove város elleni légitámadásban.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. szeptember 03. 12:34
Na ugye..
oldcitizen-2
2024. szeptember 03. 09:46
Hazudnak, minden szavukkal, minden szavuk a csapda egy foga. Ha az oroszok helyében lennék, nem dőlnék be a csapdába, hanem minden módon készülnék a még nagyobb háborúra, mert ezek azt akarják, nem pedig a békét. Sohasem szabad feledni a végső célt, ami miatt az egész elkezdődött évtizedekkel ezelőtt: az usa Oroszországot akarja.
Kotucso
2024. szeptember 02. 10:25
Pont ilyen kép készült 1945-ben, csak ott Hitler mutogatott a térképre középen, mellette pedig német tábornokok.
remi
2024. szeptember 02. 09:48
A térképek és a megbízhatóbb ruszki vojenkorok szerint a hoholoknak még van valamennyi támadókapacitásuk a kurszki fronton, de amúgy a front inkább már hullámzik, ergo a hohol előrenyomulás megállt. Ugyanakkor a donbaszi frontokon a hoholok mindenütt hátrálnak, általában az eddigieknél jóval gyorsabban vagy sokkal gyorsabban. Egyes ruszki csatornák szerint a pokrovszki és torecki szakaszon kívül frontális támadás van az ugledári szakaszon, mások szerint csak nagymérvű tüzérségi előkészítés (ez utóbbiról sok videó is van). A mürkülisztáni sajtóban meg cikkek jelentek meg, amikben szakértők (vagy annak tűnő emberek) azt mondják, a kurszki betörés hiba volt hohol részről, talán végzetes. De amúgy van a hoholoknak még bőven kapacitásuk sok mindenre, az éjszaka vagy 150 drón támadott sok ruszki infrastruktúrát. Értek el találatokat is. Ahogy a ruszkik is is támadtak jópár célpontot és jópár találat is volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!