A világ nagyobbik része békét akar a józan ész alapján: egyre többen támogatják a kínai békejavaslatot

2024. szeptember 04. 07:40

Dél-Afrika is beállt Kína, Brazília és a többi 110 ország békevágya mögé.

2024. szeptember 04. 07:40
null

Nyitóképen: Luiz Inácio Lula da Silva brazil, Hszi Csin-ping kínai, Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök, Narendra Modi indiai kormányfő és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a BRICS-országok johannesburgi csúcstalálkozóján 2023-ban MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata

A Kommerszant arról ír, hogy a keddi Kína–Afrika-csúcstalálkozó előestjén Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök támogatását fejezte ki Hszi Csin-ping kínai elnök orosz–ukrán háborúval kapcsolatos békejavaslatával kapcsolatban. Hozzáteszik: 

felszólították a feleket a béketárgyalások elkezdésére. 

Nemrég Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök értett egyet a kínai államfővel, írják.

A dél-afrikai elnök hangsúlyozta, hogy a békejavaslat három fő pontra hívja fel a háborús országok figyelmét, természetesen a tárgyalások mellett: 

ne bővítsék a csatateret; ne fokozzák az ellenségeskedést; ne engedjenek a provokációnak.

Ramaphosa kifejtette: a két ország között hatalmas politikai egyetértés, és „mély, hagyományos barátság” van. 

Kiemelik, hogy 

egyre többen – a kínai külügyminisztérium szerint már 110 ország – reagált pozitívan a felsoroltakra. Volodimir Zelenszkij viszont úgy gondolja, Kína valójában nem javasol semmit,

csak politikai nyilatkozatot tett. Ennek ellenére „engedélyezte” egy békecsúcs összehívását az utóbbi hónapokban, ahová Oroszországot is meghívhatják, írják.

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. szeptember 04. 12:29
Némileg biztató, hogy a többség békét akar, de a háttérhatalmi maffia csápjai is messzire nyúlnak és a csicska országok is háborút szeretnének. Különben a háború ténylegesen is és átvitt értelemben is a legnagyobb környezetszennyező.
Nasi12
2024. szeptember 04. 11:42
Amerika veszni látta a békét kínával szemben. Ezért terelte a játszmát arra a térfélre ahol még sokkal erösebb. Az pedig a katonai sík.
pipa89
2024. szeptember 04. 11:03
Az, aki erre a felületre azt kommenteli, hogy a BRICS-országok a nyerészkedő háborúpártiak, az: 1. Hazudik. 2. Nem hajlandó tudomásul venni a tényt, hogy Európát az USA gyarmatosította ezzel a háborúval. 3. Elhazudja a tényt, hogy az olcsó orosz energia nélkül a hajtó motor, a német ipar leállt, hiszen a négyszeres léért hozott, környezetkárosító módon kitermelt és környezetszennyező módon ideszállított LNG SZÍVÁS!!! Mivel nem lehet olyan haszonréssel dolgozni, amivel eladható terméket lehet előállítani a piacon! 4. Elhazudja a tényt, hogy indiaira átcímkézett orosz energiát vásárol mindenki Európában!!! Szóval kinek az érdeke mindez????
lauderstenonis-2
2024. szeptember 04. 10:04
A háborúpárti Putyin nem akarja a békét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!