„A háború a fiatalok dolga” – az ukrán őrnagy csökkentené a mozgósítási korhatárt

2024. szeptember 18. 14:50

Vitalij Litvin szerint több fiatalra van szükség a fronton.

2024. szeptember 18. 14:50
In eastern Ukraine, there are almost no civilians left in the village of Barvinkove, 5 kilometers from the front line. Barvinkove is now used as a rear base for Ukrainian soldiers. Photography by Fiora Garenzi.

Nyitókép: Fiora Garenzi / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

„A háború megnyeréséhez le kell csökkenteni a mozgósítási korhatárt Ukrajnában – mondta Vitalij Litvin, a Nemzeti Gárda Rubizs Dandárjának őrnagya az Unian beszámolója szerint.

Az én szubjektív véleményem az, hogy az alsó korhatár legfeljebb 22 év legyen.

Ekkorra ugyanis egy ukrán állampolgár elvégezhet egy felsőoktatási intézményt, és többé-kevésbé már tisztában van önmagával mint személyiséggel... Meglátásom szerint a háború a fiatalok dolga” – idézte a lap az őrnagyot.

Később megjegyezte, hogy semmiképpen sem akarja kisebbíteni az 50–55 éves emberek érdemeit, de a háború a 22 és 40 év közötti fiatalok dolga.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 19. 08:39 Szerkesztve
Ezen kívül azt kell megállapítanom, hogy az Ukrán vezetés komolyan elközelezett abban, hogy az egész ukrán nemzetet kinullázza emberi és anyagi erőforrások tekintetében egyaránt. Én értem, hogy őket támadták meg, meg, hogy joguk van a védekezésre. Viszont a politikusoknak a felelőssége az, hogy az országukat úgy irányítsák, hogy ne kerüljenek olyan helyzetbe, hogy bárki is kényszert éreztem arra, hogy megtámadja. Ukrajna a természeti kincseit tekintve egy nagyon gazdag és jól működő ország lehetne ha a politikusai ezt tűznék ki célul. Sajnos nem ez az érdekük szemmel láthatóan. És ez a megállapítás érvényes a korábbi oroszbarát politikusi gárdára is.
Maleki
2024. szeptember 19. 08:27
No itt a teljes interjú a YouTube-on: Vitalij Litvin: A háború a fiatalok dolga címre keresve megtalálható! 1. A kijelentésének indokolásával akár egyet is lehetne érteni. Valóban a huszonéves korosztály a számítógépes harci játékokon nőtt fel, ezért a modern távirányított harci eszközöket hatékonyabban tudja kezelni. Viszont azt elfelejti megemlíteni, hogy az a "játék" amire buzdítaná az ifjú korosztályt, az nem ad lehetőséget a "reload"-ra. Nincs még plusz 10 élete és nem tud bankártyával újabbakat vásárolni. Vagy ha elunta magát, akkor választja a "log out"-ot. 2. Az a huszonéves korosztály amelyik "profi" és "fanatikus" módon tudja használni és művelni a számítógépes harci játékokat, lehet, hogy ha kikerülne terepre és azt mondanák neki,hogy "kisfiam! Ott van 5 km-re egy pozíció, szaladj el oda a drónoddal meg a fegyvereddel meg a málhazsákoddal és kezdj el ellenséget megsemmisíteni egy földbeásott lyukból" azt valóban sikerrel tudná teljesíteni.
Csigorin
2024. szeptember 18. 19:16
a ven szardarab 80 eves biden ugy gondolja hogy miert ne dogoljon meg egy egesz huszoneves nemzedek ukrajnaban
verkez
2024. szeptember 18. 18:16
A jó édes anyadnak, annak DOLGA a háború, te aljadék! Mondom ezt közel a 60-hoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!