The Times: Ukrajna az oroszok bokszzsákja, és nem lesz egyhamar NATO-tag, Biden pedig már csak egy „béna kacsa”

2024. augusztus 14. 11:43

A neves lap külpolitikai újságírója szerint a „kurszki hadművelet bizonyítja, hogy Kijev belebetegedett a nyugati korlátozásokba” és Zelenszkij is felismerte: másként kell harcolniuk, mint eddig.

2024. augusztus 14. 11:43

Nyitókép: ALEXEY NIKOLSKY / POOL / AFP

„A kurszki hadművelet bizonyítja, hogy Kijev belebetegedett a nyugati korlátozásokba – értékeli az ukránok kockázatos vállalkozását Roger Boyes külpolitikai újságíró a The Times hasábjain.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint a szakértő cikkében felidézi, két fontos dologra Volodimir Zelenszkij  ukrán elnök már egy hónappal a kurszki manővert megelőzően rávilágított a NATO washingotni csúcstalálkozóján:

  1. Ukrajna nem fog egyhamar NATO-taggá válni; 
  2. Joe Biden pedig amerikai elnökként már „béna kacasa”

A Times újságírója szerint így az ukrán elnök számára nyilvánvalóan az is világos lehet, hogy országának másként kell harcolnia, vagyis nem szükséges figyelembe vennie a nyugati figyelmeztetést, miszerint nem támadhat oroszországi célpontokat.

The Times: Ukrajna az oroszok boxzsákja

Ukrajna az oroszok homokzsákja, mióta nem vetheti be a nyugati fegyvereket a határ túloldalán – olvasható  alap hasábjain, amely szerint

Zelenszkij például azt szeretné, ha az amerikai ATACMS-rakétákkal távolabbi orosz repülőtereket támadhatnának meg.

A cikk szerzője szerint ugyanis az ukrán ellenakció üzenete az, hogy „köszönjük a nyugati harceszközöket, tanácsokat, de mi határozzuk meg a háború lefolyását. És ez így lesz a novemberi választás után is”, „Putyinnal pedig azt kívánják tudatni, hogy ne igyon előre a medve bőrére, és gondolja át még egyszer, ha azt hiszi, hogy Kijev belemegy a Trump által támogatott békeegyezségbe – teszi hozzá.  

Ezt is ajánljuk a témában

Az ukránok a kurszki hadművelettel ugyanis ismét bizonyították, hogy fő erősségük a mozgékonyság, a rögtönzés és a gyors döntéshozatal, ami egyben aláhúzza a Kreml bizonytalanságát – írja  Roger Boyes. Hozzátéve, hogy szerinte

az is benne van a pakliban, hogy Putyin kénytelen lesz újabb, tömeges mozgósítást elrendelni, ami kiújíthatja a háborúellenes tiltakozásokat. És ami még veszélyesebb Moszkva számára: megoszthatja a hadsereget.

Boyes szerint ráadásul az orosz határvédelem gyatra, a putyini rendszer pedig „az általános cinizmusra (semmi sem számít), illetve a közönyre épül (semmi sem fog változni)”. Mint hozzáteszi: most azonban lehet rá esély, hogy „ledőljön a két pillér”.  

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alaba2
2024. augusztus 14. 21:52
Kedves Mandi!!! A tököm tele a szar oldal kezelésetekkel! Kb 2 óránként újra kell bejelentkezni!!! Ilyen szinten ez szánalmas minőség!
B_kanya
2024. augusztus 14. 13:43
"Kovács UbulNovaTerra 2024. augusztus 14. 12:56 A közkeletű mosZkovita hazugságokkal szemben az ukránok soha nem akartak "MosZkva alatt lenni", csak annyit szeretnének, hogy a megszállók kotródjanak vissza RuZZia nemzetközileg elismert határai mögé." Apró probléma, hogy a harcipocok podoljak szerint a krími strandon pancsoló orosz, tatár, ukrán 4 éves gyerek is "civil megszálló", ugyanis többször elhörögték már, hogy az oroszok takarodjanak ki Ukrajnából. Azok is, akik 300 éve ott élnek. Ez van kijivi bibike, mint azt te nagyon jól tudod, hiszen nem tegnap kezdted a hohol cicit szopni.
2024. augusztus 14. 13:35 Szerkesztve
"Türelem 2024. augusztus 14. 13:06 Az oroszok tekintélyét jól megtépázta az amerikai akció. " Amit valószínűleg nem olvasol-látsz, az az, hogy a Harkovtól le végig a Krím nyugati nyúlványaiig iszonyú mészárlást rendeztek, ahogy a betörő csapatok is hullanak, méghozzá már kb. raj (max 1 BTR 3+6-8 fő, de gyakran csak 3-4 fő egy civil autóban) , nagy ritkán szakasz (2-3 raj) erővel rohangálnak össze-vissza és igyekeznek úgy fényképezkedni, hogy ne kapják el őket. Bár igyekeznek rejtve, erdőben, kis csapatokban mozogni, az oroszok darabra gyorsabban ölik őket, mint a 10 éve erődített Donbaszban. www.youtube.com/shorts/BkD025RuD8M www.youtube.com/shorts/yF936XK8Ox0 HÁBORÚT NEM NYERSZ A FÉSZBÚKON.
B_kanya
2024. augusztus 14. 13:29
"voltospultos-2 2024. augusztus 14. 13:25 Wehrmacht, Kriegsmarine, Luftwaffe. Ezeknek is addig ment jól, amíg a festő ki nem találta, tulajdonképpen ő egy hadvezér" Érdekes módon a francia hadjáratban pont a cseh őrvezető erőltette az előrenyomulást, mikor a tábornokok már igen aggódtak az elvékonyodott (cérnaszálnyi) logisztikai vonalak miatt, de ez akkor bejött. Aztán már nem annyira. PErsze ott van az is, hogy dolfi már nem tudott védekezni, mikor a háborút amúgy elvesztő német tábornoki kar kb. mindent rá meg "hermann meyerre" kent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!