NATO-csúcs: újabb ország állt a béke pártjára

2024. július 06. 16:10

A balkáni állam akár közvetítőként is fellépne.

2024. július 06. 16:10

Nyitókép illusztráció. Fotó: Olsi Shehu/Anadolu via AFP

Dimitar Glavcsev ügyvivő bolgár miniszterelnök nemrég kijelentette, hogy a közelgő washingtoni NATO-csúcson országa is javasolni fogja a béketárgyalások megkezdését Oroszország és Ukrajna között. Bulgária kész akár közvetítőként is fellépni – idézte az ukrán Sztrana a bolgár kormányfőt.

Őszintén hiszem, hogy a béketárgyalások mellett kell állnunk” 

– szögezte le Glavcsev, aki részben utalt arra is, hogy vannak kétségei afelől, hogy képes lesz-e megszerezni a közvetítői státuszt.

Emlékezetes, hogy korábban az ENSZ abban bízott, hogy Oroszország úgy dönt, szeptemberig vagy hamarabb kivonja csapatait Ukrajnából. 

Az ENSZ Közgyűlésének elnöke, Dennis Francis hangsúlyozta, „egyetlen állam sem szegheti meg a törvényt következmények nélkül”

Orbán Viktor is békemissziót folytat

Ahogy arról  a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, az EU-elnökség első napjaiban Kijev után Moszkvába látogatott, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. 

Az egyeztetések legfontosabb témája az orosz-ukrán háború lezárása volt. 

A miniszterelnök diplomáciai erőfeszítéseit méltatta lapunknak többek között Nicolas Sarkozy volt francia elnök és Sebastian Kurz volt osztrák kancellár is. Robert Fico pedig merényletét követő első nyilvános beszédében kijelentette, elkísérte volna Moszkvába a magyar kormányfőt, ha egészségi állapota engedte volna.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. július 06. 21:05
A legjobb lenne ha háború lenne és a románok országa ismét gyarapodna. Ha értitek fideszes buzik. :)))))
Sztrovacsek
2024. július 06. 21:03
Nem kell már hozzá sok idő, és egy fidesz nagygyűlésen fölcsendül a dal, "Egy a jelszónk a béke...."
lajajakab11
2024. július 06. 20:59
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** A mű-cár üzenete: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Tegnap
2024. július 06. 20:58
Tommaso 2024. július 06. 16:26 O1Gtolvaj 2024. július 06. 17:45 De tényleg nektek a hősi halált halt hohol náci bandera hullahegyen a helyetek. Vagy csak kis szarpöcsű dollárpropagandisták vagytok? Azzal nem lehet úgy zongorázni, mint a népírtó faszpianista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!