Ennyit a nagy tervről: Amerika letiltotta Ukrajnát Oroszország megtámadásáról

2024. július 16. 08:25

Az Egyesült Államok nem akar nagyobb konfliktust vállalni, hiába a nagy szavak.

2024. július 16. 08:25

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP 

Az Ukrajinszka Pravda arról ír, hogy a Pentagon szóvivője, Pat Ryder vezérőrnagy leszögezte: 

az Egyesült Államok továbbra is tart az orosz–ukrán háború kiszélesedésétől, ezért nem törli el a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták ukrán használatára vonatkozó korlátozásokat.

Ahogy megírtuk, az ukránok legutóbbi nagy terve az volt, hogy Oroszország teljes területét támadnák amerikai fegyverekkel.

Ezt is ajánljuk a témában

Ryder emlékeztetett: engedélyezték ugyan az amerikai lőszerek használatát a határon kívüli megtorló intézkedésekre és védelmi csapásokra, de hangsúlyozta, Washington álláspontja nem változott a nagy hatótávolságú fegyverekkel kapcsolatban.

Hangsúlyozta: „Fontos megérteni, hogy 

nem akarunk nem kívánt következményeket látni, 

olyan eszkalációt, amely ezt a konfliktust egy szélesebb körűvé változtathatja, amely túlmutat Ukrajna határain. Úgy gondolom, hogy ezt mindannyiunknak meg kell fontolnunk és nagyon komolyan kell vennünk.”

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000032
2024. augusztus 23. 15:10
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­e­l­­­d­­­ ­­a­ ­­s­­z­­e­x­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
survivor
2024. július 16. 12:11
Amely túlmutat Ukrajnán... Ukiknak kampó.
Patika
2024. július 16. 11:35
Nem pofázni kell, hanem az erre alkalmas fegyvereket kivenni ukrán kézből és visszavinni oda ahonnan adták nekik. Különben, ha az ukrán saját szakállára mégis meglépne valami ilyesmit, akkor USA moshatná kezeit mert hogy tiltotta. Az persze kimaradna a képből, hogy a fegyvert mégis ő adta. Ha nem arra amire való, akkor minek? (ja megvan uki gyerekeknek kievi homokozóban űrhajósat játszani)
nemecsek-3
2024. július 16. 11:27
A közelgő választás illata
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!