Putyin megenyhült, egész Európát meglepő újítást vezetne be

2024. augusztus 21. 12:49

Egy olasz diáklány adta az ötletet.

2024. augusztus 21. 12:49
Putyin

Fotó: Maxim Shemetov/POOL/ AFP

Oroszország biztonságos menedéket kínál azoknak, akik megpróbálnak menekülni a nyugati liberális eszmék elől – írja a TASS orosz hírügynökség. Oroszország tárt karokkal várja azokat, akik számára a hagyományos értékek a vonzóak.

Vlagyimir Putyin elnök által aláírt rendelet értelmében Moszkva segítséget nyújt minden olyan külföldinek, aki meg akar menekülni az országában hirdetett neoliberális eszmék elől.

Az elfogadott dokumentum értelmében a külföldi állampolgároknak jogukban áll ideiglenes tartózkodást kérni Oroszországban „az orosz kormány által jóváhagyott kvótán, és az orosz nyelv, az orosz történelem és az alapvető törvények ismeretét igazoló dokumentumok benyújtása nélkül”.

Ezt is ajánljuk a témában

A pályázatok alapja lehet, hogy elutasítják országaik politikáját, „amelynek célja pusztító neoliberális eszmék ráerőltetése az emberekre, amelyek ellentétesek a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékekkel”.

Az orosz kormány várhatóan összeállít egy listát azokról az országokról, amelyek „egészségtelen” hozzáállást kényszerítenek polgáraikra. A Külügyminisztérium utasítást kapott, hogy már szeptemberben kezdje meg a három hónapos vízumok kiadását a kérelmezőknek.

Putyin februárban támogatta Irene Cecchini olasz diáklány ötletét, miszerint Oroszországnak enyhítenie kell a beutazási szabályokat azok számára, akik osztják a hagyományos kulturális és családi értékeket. Az államfő egyúttal hangsúlyozta, hogy minden eset egyéni megközelítést igényel.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. szeptember 01. 20:13
„Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek itt most megásták Magyarország sírját”. Apponyi Albert gróf párizsi, 1920 június 16-án elmondott beszédében akár mondta ezt, akár nem, NEKÜNK MAGYAROKNAK EHHEZ KELL MAGUNKAT TARTANI. Hogy Jézus mit mondott pontosan, azt sem tudjuk, de a beszédei szellemét értjük és magunkba foglaltuk. Ugyanezt kell tennünk Apponyi gróf úr tartásának, beszédei szellemének üzenetével is. Ez a temetés mindenesetre közeleg és Európát gyászolni a kötelességünk lesz, hiszen hozzátartozók vagyunk. Orbán nekrológja káprázatos lesz....
Dixtroy
2024. augusztus 22. 08:45
"lauderstenonis-2dodek4b 2024. augusztus 21. 13:51 0rbánék 2010. május 29-én vették át az ország kormányzását. A központi költségvetés adóssága: 2010.05.31.: 19 933,375 milliárd forint 2024.05.31.: 54 632,616 milliárd forint Amióta 0rbán hatalmon van 34 699,241 milliárd forint hitelt vett fel. Kit vonnak ezért felelősségre?" Igen baszd meg, oltják az égő házat, visszavették a molt, a repteret, a banki szektor nagy részét, a távközlés jó részét és még hadd ne soroljam, anyagi hasznot hozó cégeket vettek vissza, amit a fajtád tapsolt el lyukas mogyoróért, na azért kéne titeket felelősségre vonni, arról ugass faszkalap! Hova lett az a pénz?
Dzsekvols
2024. augusztus 21. 20:26
Kedves moderátorok! Megtennék, hogy vetnek néhány pillantást a gilou-au-clavier nevű felhasználó rasszista megnyilvánulásaira?
MaBaker
2024. augusztus 21. 18:31
Sajnos van egy ágyútöltelékes áthallása a dolognak háborús időben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!