Politico: Áldását adta a Nyugat az ukránok oroszországi offenzívájához, a németek tapsikolnak leginkább

2024. augusztus 10. 08:07

Vonakodott a Nyugat, de végül rábólintott. Sőt, nyugati fegyvereket vethettek be az ukránok Oroszország területén. Kijev nyugodt szívvel eszkalálhatja a háborút, nem fognak semmit se tenni.

2024. augusztus 10. 08:07

Nyitókép: SAMUEL CORUM / AFP

Kijev legutóbbi offenzívája az oroszországi Kurszk térségében zöld utat kapott a szövetségesektől – írja a Politico. Mint írták, Németország és Ukrajna többi szövetségese vonakodtak attól, hogy az ukránok csapást mérjenek Oroszország területére, de az új offenzívára adott nyugati reakciók megerősítik:

Ezt is ajánljuk a témában

az ukránok zöld utat kaptak.

Semmi jele nincs annak, hogy a nyugati szövetségesek nyomást gyakorolnának Kijevre, hogy állítsák le az offenzívát – aminek a céljai egyelőre nem világosak, ahogy az sem, hogy képesek lesznek-e megtartani az elfoglalt területeket.  

De egy dolog biztos: négy nappal azután, hogy Kijev csapatokat küldött Oroszország kurszki régiójába, semmi jele a békének.

„Ukrajnának a nemzetközi jogban rögzített joga van az önvédelemhez” – közölte a német külügyminisztérium a Politicónak adott nyilatkozatában. „Ez nem korlátozódik a saját területére”. 

A német konzervatív ellenzék számos politikusa még inkább teljes mellszélességgel támogatta az ukrán offenzívát – és a német fegyverek bevetését orosz területen.

Roderich Kiesewetter, a kereszténydemokraták egyik vezető törvényhozója azt mondta a Politicónak, hogy teljesen legitim, hogy Németország által adományozott fegyverekkel csapást mérjenek az Oroszországon belüli „állomáshelyekre”

„Az a kérdés, hogy nyugati fegyverekről van-e szó, nem merül fel, mert miután leszállították őket, azok ukrán fegyverek”

 – mondta Kiesewetter.

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Józsi6
2024. augusztus 11. 12:33
"Az a kérdés, hogy nyugati fegyverekről van-e szó, nem merül fel, mert miután leszállították őket, azok ukrán fegyverek" Ha Magyarország megvette az olajat az oroszoktól és Ukrajna elzárja, akkor magyar olajat blokkol és nem oroszt, mert azt már Magyarország kifizette.
lajajakab11
2024. augusztus 11. 10:27 Szerkesztve
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a törpe mű-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Patika
2024. augusztus 10. 20:46
Ez akció volt. (lesz reakció is)
bagira002
2024. augusztus 10. 16:28
Nyugat az orosz energiára szemet vetett az egész háború okozója , bérencük Zelenszkij amerikai -brüsszeli terv segítője ügynök . Emberség szikrája nincs benne .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!