Mi van? Oroszellenes szankciókat és zsoldosok Ukrajnába küldését követelte Georgiától az EU

2024. augusztus 07. 08:12

Így vinné a nagypolitikát az Európai Unió vezetősége.

2024. augusztus 07. 08:12

Nyitókép: MTI/ EPA/ Zurab Kurcikidze

Oroszország elleni szankciók bevezetését és zsoldosok szervezett Ukrajnába küldését követelték a georgiai (grúziai) hatóságoktól európai politikusok és a legnagyobb georgiai ellenzéki párt, az Egységes Nemzeti Mozgalom (UNM) képviselői – közölte újságírókkal kedden a georgiai parlament elnöke, Salva Papuasvili.

„A Nemzeti Mozgalom és az ellenzék azt mondta nekünk, hogy szankciókat kellett volna bevezetnünk, a Georgiai Álom (a kormánypárt) pedig nemet mondott erre, mert 

ez egyenlő lett volna a háborúba való bevonódással. 

A Nemzeti Mozgalommal együtt külföldiek is mondták nekünk, hogy kötelesek vagyunk szankciókat bevezetni, zsoldosokat (Ukrajnába) küldeni, és így tovább. Ezt mondták nekünk az európaiak is” – mondta Papuasvili.   

2022. február 25-én, Ukrajna orosz megtámadásának másnapján az akkori georgiai kormányfő, 

Irakli Garibasvili kijelentette, hogy nem tervez szankciókat bevezetni Oroszország ellen, amit a nemzeti érdekekkel indokolt.  

 A georgiai hatóságok ugyanakkor több ízben leszögezték: nem engedik meg, hogy az ország területét az Oroszország elleni szankciók megkerülésére használják fel. A pénzügyminisztériumban külön munkacsoportot hoztak létre, amelynek feladata a szankciók által sújtott áruk és magánszemélyek megfigyelése.

(MTI)

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2024. szeptember 10. 23:20
Mit számít az Európai biztotságnak az ukránok vagy grúzok élete? Semmit.
almafa-10
2024. augusztus 08. 05:36
Itt van Weber patkány álma! Europai fiatalok menjenek meghalni más országok háborújába! Más farkával akarja verni a csalánt! Az anyádnak a retkes picsáját te náci tömeggyilkos kutya! Ezt akarná tőlünk is a mocskos patkány! Rohadjon meg!
Akitlosz
2024. augusztus 07. 10:55
"A Nemzeti Mozgalommal együtt külföldiek is mondták nekünk, hogy kötelesek vagyunk szankciókat bevezetni, zsoldosokat (Ukrajnába) küldeni, és így tovább. Ezt mondták nekünk az európaiak is” – mondta Papuasvili. " Hülyeség. Ezt Papuasvilinek is tudnia kell. Nem létezik ilyen kötelezettség.
zabszem
2024. augusztus 07. 10:12
Grúzia ezek szerint nem óhajtja Ukrajna példáját követni... És feláldozni az embereit és a jövőjét a lufikat kínáló "nyugat" oltárán... Pedig mindent megtesznek ott is egy "Majdan" - ért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!