Megalázó ultimátummal kényszerítették visszalépésre Joe Bident a Daily Mail szerint

2024. augusztus 16. 16:47

Egyik pillanatról a másikra döntött a visszalépés mellett, ugyanis egy régi szövetségese zsarolta meg: ő a Biden-Harris ügy igazi főszereplője!

2024. augusztus 16. 16:47

Nyitókép: Anna Moneymaker, Getty Images

***

Sokan emlékszünk arra az álmoskás – közép-európai időzóna szerint – vasárnap estére, amikor bombaként robbant a hír: a 81 éves amerikai elnök visszalép a megmérettetéstől, nem indul újra elnökjelöltként 2024-ben.

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes, a politikus posztjában úgy fogalmazott: az szolgálja leginkább a Demokrata Párt és az Egyesült Államok érdekeit, ha visszalép.

Mindezen sokan megdöbbentek, bár a lehetséges visszalépésnek korábban számos előjele volt, s azt a június 27-i előrehozott tévévita után egyre markánsabb hangok követelték.

A lépés önkéntessége kapcsán is sok kérdés felmerült, voltak például, akik Obamát és a nagy adományozókat sejtették a háttérben.

Ezt is ajánljuk a témában

A brit Daily Mail most egy másik forgatókönyvvel – és mint állítja, bizonyítékkal – hozakodott elő.

Mint írják: a Covid-fertőzésből lábadozó elnök szombaton, vagyis a vasárnapi poszt előtti nap sürgős üzenetet kapott nem mástól, mint Nancy Pelosi volt képviselőházi elnöktől.

Az üzenet egy zsarolás volt: Pelosi közölte Bidennel, kész arra, hogy nyilvánosságra hozza aggodalmát, hogy Biden novemberben nem tudja legyőzni Donald Trumpot.

Mindezt a Mailnek négy, egymástól független forrás is állította; a politikus asszony pedig fogadkozott, hogy mindezt brutális közvélemény-kutatási adatokkal támasztja majd alá.

Vagyis Biden ultimátumot kapott, vagy most visszalép, vagy Pelosi – dacára a fél évszázados ismeretségnek, barátságnak – tönkreteszi.

Az ultimátum pedig annyira erőteljesen érintette az elnököt, hogy elkezdte megfogalmazni visszalépő levelét.

Természetesen mindezt a Fehér Ház hivatalosan letagadta.

Augusztus 4-én, vasárnap a CBS hírnöke, Lesley Stahl faggatta Pelosit, szembesítve a nyomásgyakorló kampányban való részvétellel; igaz ő ekkor ezt még tagadta.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. augusztus 18. 13:02
Pelosi megzsarolta Bident azzal, hogy elintézi a múmiaklubban, hogy a temetőlakók ne rá szavazzanak
valerian-0
2024. augusztus 18. 12:42
A fehér ház Kennedy után a sátán székhelye lett.
Párhuzamos különvélemény
2024. augusztus 16. 22:57
Nemhiába no, ez mégiscsak az újkori demokrácia őshazája, Ámerika! A legfőbb szövetségese, barátja, harcostársa, ideológiatársa, minden-is símán totál-zsarolja. És működik! A nép szava? Legalább a párttagok szava? Ugyanmár... (Moszkvában persze véletlenül kiesett volna egy 10. emeleti ablakon.)
atti64
2024. augusztus 16. 20:16
SZAROK RÁTOK PATKÁNYOK VAGYTOK MIND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!