Biden visszalépése: a döntést a donorok és Obama nyomására hozta meg (VIDEÓ)

2024. július 22. 15:10

Így reagált Ben Saphiro konzervatív politikai kommentátor.

2024. július 22. 15:10
Elon Musk In Krakow

Nyitókép: NurPhoto / AFP

 

Joe Biden bejelentette, hogy nem indul újra az elnöki pozícióért. A hír kapcsán osztotta meg gondolatait Ben Saphiro konzervatív politikai kommentátor. 

Kifejtette: az új közvélemény-kutatások eredményei szerint Biden jelentős hátrányban van Trumppal szemben, ami miatt kénytelen volt visszalépni. 

A döntést a támogatói, Barack Obama és számos donor nyomására hozta meg.

Biden egy X-üzenetben jelentette be döntését, amelyben megköszönte az amerikai nép támogatását, és kijelentette, hogy a párt és az ország érdekében lép vissza, illetve, hogy a mandátuma fennmaradó időszakában az elnöki teendőire összpontosít.

Saphiro szerint az, hogy Biden kiadott egy nyilatkozatot az X-en, „megint csak azt mutatja, hogy hol tartanak a dolgok. Azt gondolnád, hogy egyfajta búcsú sajtótájékoztatót fog tartani, de nem. Biden nem vonul vissza magától az elnökségtől, csak azt mondta, hogy nem fog indulni a következő választáson. Megfogalmazódik egy fontos kérdés, mégpedig az, hogy 

miért lenne alkalmas arra, hogy továbbra is vezesse az országot, ha arra nem alkalmas, hogy tovább induljon a Demokrata Párt jelöléséért?”

– elmélkedik a kommentátor.

Továbbá kifejtette, 

Biden nem azért lép vissza, mert szenilis, hanem azért mert vesztésre áll.”

Saphiro úgy látja, Biden a nyilatkozatában nem adta át a stafétát Kamala Harrisnek, nem nevezte őt a párt jelöltjének.

Szerinte Harris támogatói között vannak prominens személyek és Harris mögött jelentős pénzügyi tartalék is áll. Azonban a Biden ellen irányuló támadások most az alelnök ellen fordulhatnak, 

különösen mivel Biden nem mond le az elnöki posztról, ami nehéz helyzetbe hozza Harrist, hiszen ha megpróbálná félreállítani Bident, az komoly konfliktushoz vezetne”.

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demkó Attila

Facebook

Idézőjel

Minden támadás Kamala Harris ellen nőellenes, szexista és rasszista.

A demokraták előtt most egy összetett helyzet áll, amelyben meg kell találniuk a megfelelő jelöltet a 2024-es választásokra. Ez kihívást jelenthet a potenciális jelöltek számára, akiknek gyorsan kellene konszolidálniuk a pártot. 

A republikánus oldalon is új stratégiát kell kidolgozni, hiszen a kampányukat eddig Biden állítólagos alkalmatlansága köré építették, amit most át kell irányítaniuk Kamala Harrisre vagy más demokratákra – zárta gondolatait a konzervatív médiaszemélyiség.

 

A videó angol nyelven itt nézhető meg: 

 

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­x­i­­­ ­p­­u­­n­­­c­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
MaBaker
2024. július 23. 01:30
Ez nem konzervatív, hanem csak egy cionista kalandor, mint a mi jó Kastély Robink
Oldalkosár
2024. július 22. 18:21
"A republikánus oldalon is új stratégiát kell kidolgozni, hiszen a kampányukat eddig Biden állítólagos alkalmatlansága köré építették, amit most át kell irányítaniuk Kamala Harrisre vagy más demokratákra..." Nem lesz nehéz. Ha az elnök alkalmatlan, az alelnöke is. A félvér részt vállalt Amerika és Európa lezüllesztésében, a háború kirobbantásában.
P_F_Juli
2024. július 22. 17:46
"A döntést a támogatói, Barack Obama és számos donor nyomására hozta meg." Miért nem beszélnek egyértelműen? Alkalmatlan... ezért, mert akkor a hátralévő mandátumról is le kellene mondani. " Azt gondolnád, hogy egyfajta búcsú sajtótájékoztatót fog tartani, de nem." - mondja Saphiro . Az pedig azért nem lehetséges, hiszen egy épkézláb nyilatkozatra sem képes. aki összekeveri az ukrán és orosz elnök nevét, azt többet nem lehet kamerák elé állítani. Megalázták azzal is, hogy nem az elnöki rezidenciáról jelentette be visszalépését, hanem egy internetes platformon tette meg. Már erre sem tartják alkalmasnak... hogy miért vártak vele eddig, szinte teljesen érthetetlen. Annyira leültette a párt a presztízsét, hogy a következő elnökválasztásra sem vakarják össze magukat. Számomra az látszik egyértelműnek, hogy a háttérben zajló "csata" , a hatalmi elit összecsapása áll. A választás fogja eldönteni, hogy melyikük a nyertes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!