Már az elképzelhetetlen is megtörténhet: Franciaország és Anglia kicsúszhat az államalkotó nemzet kezéből

2024. augusztus 07. 05:23

Nyugaton mintha kezdenének is ebbe beletörődni. Mondanám, hogy meg is érdemlik; amíg az AfD-nek, Le Pennek, Wildersnek nincs hetven százaléka, addig ne is panaszkodjanak.

2024. augusztus 07. 05:23
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt

(Nyitókép: AFP/Wiktor Szymanowicz)

Az elvi széplelkek, a „másságot” mindig ünneplők és az azonosságot (kivéve, ha nemi vonzalom) undorodva elvetők egyik leghazugabb, de furkósbotként használt vádja, hogy „embereket a bőrük színe miatt” gyűlölnek, vagy velük emiatt előítéletesek. Valójában különböző kultúrák vannak, s az ezekből adódó eltérő viselkedésformák, erkölcsök, értékrendek, vallások azok, amelyek fenyegetést jelenthetnek egy másik kultúrára.

Nem a „bőrszín” alapján viseltetnek egymással előítéletesen a népek vagy közösségek,

hanem a számukra nagyon idegen külsőhöz kapcsolnak olyan vélt vagy valós megnyilvánulásokat, amiktől viszont tartanak.

Nyugat-Európába sokfelől érkeztek bevándorlók az elmúlt időkben, de míg ha egy csoport cseh, litván vagy magyar közeledik, nem szorul össze a gyomruk, addig egy csoport arabtól vagy afrikaitól inkább megijednek. Egyébként egy csoport fehér futballszurkolótól vagy fehérekből álló részeg galeritől is, mert viselkedésmódjuk és a korábbi tapasztalatok alapján ők is jelenthetnek veszélyt,

függetlenül a bőrük színétől.

Az utóbbi években viszont túl sok rossz tapasztalat gyűlt össze a migránsokhoz köthető atrocitásokkal kapcsolatban, amik újra és újra megerősítést is nyernek, az előítéleteket visszaigazolva. Alig vagyunk túl a kisgyerekeket megkéselő migrációs gyökerű fiatalember rémtettein, két friss angliai videó kering az interneten: mindkettőn

csoportosan fellépő muszlimok kergetnek-vernek lincshangulatot idézően egy helybélit.

Ezt is ajánljuk a témában

A migrációnak nem az a legijesztőbb következménye, hogy jelentős kiadásokkal jár. Az átlagemberek szintjén azt a normális környezetet,

azt az élhetőséget, komfortot veszi el, ami az otthonunkkal összefüggésben a legfontosabb.

Nem a bőrük színe, nem a rájuk fordított pénz, de még csak az sem olyan borzasztó, hogy elveszik a munkahelyeket, mert ezek ügyes politikával kivédhetők, megváltoztathatók és pusztán anyagi kérdést jelentenek. A visszafordíthatatlan, elviselhetetlen következmény az, hogy

az ember idegenné válik saját hazájában

(iskolájában, városában, megyéjében), a nyugodt hétköznapokat folyamatos izgalom, fenyegetettség, kilátástalanság váltja fel. 

Egyszer betörtek a lakásunkba. Nem vittek el túl nagy értéket (ha lett volna riasztónk, annak beszerelése, üzemeltetése a sokszorosába került volna a kárunknak), de az érzés, hogy a legszemélyesebb terünkbe beléptek, megnézték, megérintették a ruháinkat, elloptak számunkra pótolhatatlan tárgyakat, az anyagi veszteségnél sokkal súlyosabb sebeket ejtett.

Mi, magyarok nagyon érzékenyek vagyunk arra, ha a szomszédunkban idegenek bukkannak fel,

ha az utcán, a buszon, az iskolában hirtelen egyre többen lesznek; mi ugyanis elveszítettük az országunk kétharmadát, mert nem figyeltünk erre eléggé, és ellentétben a győztes nagyhatalmakkal, akik az ilyesmit nem tudják elképzelni, mi igenis ismerjük ennek menetrendjét. Az elképzelhetetlen is megtörténhet: 

Franciaország és Anglia, Párizs és London is kicsúszhat az államalkotó nemzet kezéből

(az utóbbi fővárosnak máris muszlim főpolgármestere van); kérdezzenek csak meg erről egy kolozsvári vagy kassai magyart.

A Nyugat nagyvárosaiban immár mindennaposak az összecsapások, a különböző bevándorlók erőfitogtatásai, a káosz kialakulásának veszélye. Évek óta készülnek a hollywoodi filmek, amelyekben egy apokaliptikus jövőben kiégett, működésképtelenné vált metropoliszokban bűnbandák gyújtogatnak és uralják a teret; a bűnüldözés megszűnt vagy átállt, az egyszeri ember elmenekült vagy napi küzdelmet folytat az életben maradásért. Nem tudom, ezek vajon bekövetkező víziók, vagy egy ideje szándékosan érzékenyítenek-e minket erre, hogy

ha majd eljön, ne legyünk túlságosan meglepve.

Mindenesetre a szórakoztatóipar, a média, a politikusok mintha arra játszanának, hogy megágyazzanak ennek a világnak, és aki ellenük dolgozik vagy felhívja a figyelmet a logikusan várható veszélyre, azt ellehetetlenítik, megbélyegzik, kizárják.

Ez látszólag még nem a mi problémánk, de ha már látszólag is azzá válik, az egyben azt is jelenti, hogy szinte visszafordíthatatlan lett.

Nyugaton mintha kezdenének is ebbe beletörődni.

Mondanám, hogy meg is érdemlik; amíg a Munkáspártra, a CDU-ra és hasonlókra szavazgatnak, és az AfD-nek, Le Pennek, Meloninak, Wildersnek nincs hetven százaléka, addig ne is panaszkodjanak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 392 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2024. augusztus 07. 16:36 Szerkesztve
A cikk hazudik, szándékosan ferdíti el a nagy Nyugati Rózsaszín Valóságot. Valami megmagyarázhatatlan módon, még az egyáltalán nem Fidesz rajongó családi ismerősöm is elvágyakozik a Kánaán-Dájcslándból, történetesen Romániába. De biztos én is hazudok.
Türelem
2024. augusztus 07. 14:05
Érdemben, demagógiától mentesen csak az tud nyilatkozni, aki ismeri e két ország viszonyait. Élt ott, vagy most is ott rezideál, munkája, családja okán ma is mozog ezen a terepen, s persze vannak helyi kapcsolatai. A szerző igazán rózsaszín képet festett a jelenről, s a jövőről. Német felmérés szerint 2050-ben már csak minden második németországi lakos lesz német származású, őslakos. A francia felmérés ezt 2060-ra vetíti előre. A tényekkel nem tudok vitatkozni, a trend világos, s a jelzettnél jóval szélesebb földrajzi spektrumú. Készüljetek a hasonló magyar elemzésekre.....élvezzétek még ezt a kis időt Magyarországon.
polárüveg
2024. augusztus 07. 13:23
Egyelőre nyitott opció népek eltűnése Európában, de az is, hogy polgárháborúban felszabadítják magukat az őslakosok - most senkitől se gondolt idegen segítséggel! A második esetén a felszabadulásuk után körbenéznek, hogy kiknek köszönhetik mindezt, kik is okozták ezt az őslakosság elleni terrort, és égen-földön keresni fogják őket.
Patika
2024. augusztus 07. 12:42
Amikor Merkel meghívottjainak első hulláma beérkezett a keleti pu.-hoz az ott levő német műholdas közvetítőkocsiba leadtam egy angol nyelvű figyelmeztetést arról, hogy fegyvertelen honfoglalók jönnek. (2015 utáni években már hülyének néztek, szóval én azóta is hülye vagyok)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!