Leleplezte a Bloomberg az ukránokat: a lap szerint egyértelmű, kinek tetszelegnek a kurszki hadművelettel

2024. augusztus 22. 16:07

Az ukránok terve azonban nagyon kockázatos lehet.

2024. augusztus 22. 16:07
Zelenszkij

Nyitókép: Ukrainian Presidency / ANADOLU / Anadolu via AFP

A Bloomberg szerdán egy véleménycikk keretében arra kereste a választ, hogy miért indított Ukrajna egy Oroszország elleni támadást. Marc Champion szerint az ukránok ezzel a gesztussal szerettek volna üzenni a nyugati szövetségeseknek.

A cikk szerzője szerint például Németországban egyre jobban hiányzik a politikai akarat ahhoz, hogy még nagyobb arányban támogassák a megtámadott országot. Tény azonban, hogy eddig nem jött össze Volodimir Zelenszkij ukrán elnök terve, hogy a csapatok egy részének visszavonására kényszerítse rá Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

Az ukránok számára csak nehezíti a helyzetet, hogy az orosz hadsereg még intenzívebb támadást indított a Donyec-medencében.

Marc Champion azonban úgy véli, hogy Zelenszkij abban bízik, hogy egy sikeres kurszki offenzíva hatására több nyugati fegyver érkezik, és a szövetségesek engedélyezik a hadfelszerelések bevetését oroszországi célpontok ellen. Viszont ha balul üt ki az elképzelés, akkor Moszkva sokkal közelebb kerül Donyeck és Luhanszk megye elfoglalásához.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. augusztus 26. 09:48 Szerkesztve
dr miniszterelnök mondása 2024 júniusi békemisszió idején. " Amennyiben nemlesz tűztünet, nem kezdődnek béketárgyalások,a háború kiterjedtebb lesz. Végtelenül sok áldozattal." Borell válasza,: öntjük a fegyvert, pénzt az ukrán háborúba. Ursula és Metsola botrányosan, nagy erővel támogatja a háborút! Itthon a libbcsikommcsik támogatják a háborút. Az SZDSZ ( többször bukott,volt garnitúrája) főpolgármester meg a háborús filmek nézését is vállalja.
survivor
2024. augusztus 23. 16:16
De ettől nem lesz több KATONÁJA...
SzaboGeza
2024. augusztus 23. 14:10
Én csak az arcszobrászok listáját figyelném !!!!!! DE GYORSAN!!!!
auditorium
2024. augusztus 23. 13:07
Most már mindenki előtt világos, hogy az ukránok "defensive war"-ja, most "offensive warfare" lett. Addig lövögetteti Zele, akinek egyébként a mandátuma már lejárt, az amcsi rakétáit Moszkva felé és jelenleg a kurszki atomerőmű felé, ameddig kiprovokál a szegény megtámadott egy világégést. (Dögöljön meg a szomszéd tehene filozófiával). Nem véletlenül ellenőrzi az International Atomic Energy Agency IAEA igazgatója Rafael Grossi a két hatalmas atomerőművet, melyet az ukránok szerint az oroszok bombáznak drónokkal, az oroszok szerint az ukránok. A végén Kelet-Európa húzza majd a rövidebbet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!