Beismerte az ukrán hírszerzés: célba vették Moszkvát

2024. augusztus 22. 12:09

Kirilo Budanov csütörtökön megerősítette, hogy ők álltak az orosz főváros elleni nagyszabású dróntámadás mögött.

2024. augusztus 22. 12:09
Kirilo Budanov

Nyitókép: Maxym Marusenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Mandiner is beszámolt róla, hogy az ukránok az egyik legnagyobb dróntámadást intézték Moszkva ellen szerdán, de az orosz légvédelmi egységek a drónok egy részét már Podolszk városa felett megsemmisítették – közölte Szergej Szobjanyin, a város polgármestere.

A Moszkva környéki város mintegy 38 kilométerre délre fekszik a Kremltől. A tájékoztatás szerint 11, a főváros felé repülő drónt semmisítettek meg. „Ez az egyik legnagyobb kísérlet arra, hogy drónokkal támadják Moszkvát” – írta a városi elöljáró a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Az előzetes információk szerint a támadások nyomán nem keletkeztek sérülések vagy károk.

A Moszkva elleni szerdai támadás egy szélesebb körű ukrán dróntámadás része volt Oroszország ellen,

az orosz védelmi minisztérium szerint légvédelmi egységei megsemmisítettek 23 drónt a határ menti Brjanszk régió felett.

Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés vezetője csütörtökön megerősítette, hogy ők álltak a szerdára virradóra végrehajtott, Moszkva elleni nagyszabású dróntámadás mögött – számolt be róla a The Kyiv Independent. Budanov azt is elmondta, hogy a Moszkva környéki Podolszkban egy jelzőszolgálati központot, valamint a közeli Osztafjevó repülőteret támadták, valamint támadást intéztek a Rosztovi területen található Millerovo katonai légibázis ellen is. A hírszerzés vezetője szerint az okozott kár mértéke nem ismert.

(MTI/The Kyiv Independent)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. augusztus 23. 08:27
john-lennon-a-libsik-kiralya 2024. augusztus 22. 14:11 "Friss hír: az ukránok teljesen elpusztítottak egy orosz légi bázist" 1 (egy) Cessnával a kifutót, a tornyok és a fedezéket is. Aha....
B_kanya
2024. augusztus 23. 08:26
barkov08 2024. augusztus 22. 14:24 ". A szent orosz földön zajlik a "háromnapos hadművelete", Mármint mark milley tábornok háromnapos művelete? Legalább a saját hazugságodotokat ne higgyétek el.
lajajakab11
2024. augusztus 22. 16:42
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Lotti
2024. augusztus 22. 16:39
Döbbenetes meglepetés......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!