Kitálalt Scholz: ennyit tudtak a németek az ukrán ellentámadásról

2024. augusztus 22. 10:57

„A német kormány szorosan nyomon követi a kurszki helyzetet” – mondta Olaf Scholz.

2024. augusztus 22. 10:57
Olaf Scholz

Nyitókép: Elena COVALENCO / AFP

Németország további támogatásáról biztosította Ukrajnát és szomszédját, Moldovát – a német államháztartásban tervezett takarékossági intézkedésekről szóló viták ellenére – mondta szerdán Chisinauban Olaf Scholz német kancellár.

Németország nem fogja elhanyagolni Ukrajna támogatását”

– ígérte Scholz a Chisinauban Maia Sandu moldovai elnökkel közös sajtóértekezletén. „Addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg az szükséges, és mi leszünk az ország legnagyobb támogatója Európában” – mondta, hozzátéve, hogy csak az Egyesült Államok mint nagyhatalom tesz többet Ukrajnáért.

Ukrajna kurszki offenzívájáról Scholz visszafogottan nyilatkozott, mint ahogy arra a kérdésre is kitérően válaszolt, hogy ott az ukrán hadsereg német fegyvereket is bevethet-e.

Ukrajna a legnagyobb titokban készítette elő a hadműveletet, és nem konzultált róla Németországgal” 

– mondta.

„A német kormány szorosan nyomon követi a kurszki helyzetet” – tette hozzá. „Ez egy területileg és valószínűleg időben is nagyon korlátozott művelet lesz” – vélekedett, elismerve, hogy ezt nem tudhatjuk előre.

Maia Sandu kiemelte, hogy a Moldovának nyújtott német támogatás a szomszédos Ukrajnát és a térség biztonságát is erősíti. Arról is szólt, hogy Moldova nyitott a befektetésekre, és meghívta a német üzletembereket, vegyenek részt országának a megújuló energiatermelésre kiírt első versenytárgyalásán.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2024. augusztus 23. 09:26
Ez az ember teljesen hülye, de a népe is, amely támogatja hülyeségével 😡.
Tuners
2024. augusztus 22. 13:20
ELLEN??! támadás? Támadás lesz az.
Silcon
2024. augusztus 22. 13:02
"Chisinau" Elnézést, ez egy román újság? Ha már nem Kisjenő, akkor legalább Kisinyov legyen.
Türelem
2024. augusztus 22. 13:00
A náci az náci marad.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!